Hasbro ser på NFT: er som en stor möjlighet för ’Magic: The Gathering’

[ad_1]

Spel- och underhållningsföretaget Hasbro har meddelat att man arbetar med NFT-teknik som ska användas i företagsprofilen. Det specifika målet är ett av de mest populära samlingsbara kortspelen, ”Magic: The Gathering.”

Ända sedan introduktionen 1993 har ”Magic: The Gathering” (MTG) varit en konstant i handeln med kortspel (TCG). I spelet samlar spelare in kort via paket precis som traditionella sportkort skulle komma in. Spelare tar rollen som en hjältekaraktär och samlarobjekten blir vapen, trollformler, artefakter eller varelser som används för att slåss mot din motståndare.

För dem som skrattar för sig själva om hur ett sådant ”spel” kan vara så populärt, överväga detta. ”Magic: The Gathering” har cirka 35 miljoner spelare runt om i världen.

Såvitt korten själva och potentiellt värde. Försäljningen av enskilda utskrifter sträcker sig regelbundet till femsiffrigt sortiment med några, som den legendariska Black Lotus, som hämtar norr om $ 500.000.

Oavsett om du är medveten om det här spelet eller inte, faktum är att det tjänar pengar. Och nu sätter VD för moderbolaget NFT: erna för att ta in lite mer.

MTG, TCG och NFT

Icke-fungibla tokens, eller NFT, har visat sig vara mycket framgångsrika i år med rekordförsäljning inom konst, sprit från topphyllan och sport.

Hasbro VD, Brian Goldner, har uttalat sin önskan att ta steget in i NFT-tekniken och talade om vad det kan betyda för MTGs framtid. Goldner sa:

”NFT är ett verkligt tillfälle för oss. […] Vi har armarna kring detta och ser flera möjligheter på NFT-sidan, och du kommer att höra mer om det när vi går framåt. Men vi utvecklar aktivt våra möjligheter här och vi ser det som betydande. ”

Under ett kvartalsresultatsamtal utarbetade Goldner och sa att NFT inte bara kunde vara en välsignelse för MTG-varumärket utan också ett verktyg för att utöka de andra varumärkena i Hasbros portfölj.

Även om Hasbro-namnet är synonymt med leksaker, inser många inte att hälften av företagets vinst kommer från MTG, Dungeons & Dragons och andra relaterade varumärken. Förra året spelade Hasbro 420,4 miljoner dollar i vinst från bords- och digitalspel.

Andra industrier går in i NFT-rymden

Hasbro är inte det enda spelföretaget som vill tjäna pengar på NFT-vurm. Mythical Games meddelade nyligen sin önskan att komma in på NFT-marknaden. Mythical Game nya titel som heter Blankos Bloc Party, hade en beta-lansering förra månaden för en NFT-marknadsplats i spelet.

Detta gör det möjligt för spelare att ta gåvor de fick tillbaka 2019 som ett tack från utvecklarna och sälja dem som NFT.

Såsom bevisats av projekt som NBA Top Shot, säljs vanligtvis NFT: er med lågt serienummer som släpps i begränsade mängder många gånger mer än det ursprungliga priset.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link