Han är inte en Dogecoin-miljonär. Eftersom han inte sålde

I korthet

  • Glauber Contessoto lade alla sina pengar i Dogecoin.
  • Hans innehav ökade i värde och berörde 2 miljoner dollar.
  • Men det flyktiga mememyntet har sedan doppat – och han är inte längre en Dogecoin-miljonär.

Glauber Contessoto lade in allt han hade Dogecoin, en mycket flyktig kryptovaluta som ursprungligen uppfanns som ett skämt. Han red den investeringen till miljonärstatus och en profil i New York Times i maj.

Sedan kom kraschen.

Contessoto, 33, investerade i Dogecoin i februari förra året, enligt New York Times Rapportera. Investeraren använde alla sina spar- och kreditkortsskulder för att investera 250 000 dollar i kryptovalutan. Förra månaden berörde hans innehav 2 miljoner dollar. I en tweet i april hävdade han att han var ”första Dogecoin-miljonären från 2021. ”

Men trots myntets uppgång och ökade mer än 12 000% från januari till topp i maj, tog Contessoto inte ut pengar. Nu har priset på ”mememyntet” sjunkit dramatiskt – tillsammans med resten av marknaden. Idag handlades Dogecoin till 0,19 dollar, en nedgång i värdet på 40% från förra veckan.

Och Contessoto, som har tiotusentals följare på Instagram och Twitter, idag twittrade att hans Doge-investering uppgick till 764 000 dollar.

Tusentals gillade och svarade på investerarens tweet, med några som påminde honom om att han inte längre är miljonär. (Han kunde ha klippt tillbaka genom att påminna dem om att han fortfarande är 3X på sin investering.)

Contessoto, som arbetar på ett hiphop-företag i Los Angeles, enligt NYT, sa i sin tweet att han kommer att fortsätta till HODL (en målmedveten felstavning av ”håll”).

“OM JAG KAN HJÄLPA KAN DU HJÄLPA !!! #DiamondHands det här är sättet #dogecoin vi kommer att stiga igen ”, lästes tweeten.

Dogecoin uppfanns 2013 för att skämta kul på Bitcoin. Utvecklarna bakom myntet ville skapa en dum kryptovaluta utan något verkligt värde – och till och med baserade sin bild på ett populärt internet jag Jag. Men snabbt fram till idag och kryptovalutan är den sjunde mest värdefulla där ute, med ett marknadsvärde på över 25 miljarder dollar.

Den snabba ökningen i popularitet och värde har gjort människor som Contessoto rika. Dogecoins uppgång under det senaste året beror delvis på Teslas VD Elon Musk, en av de rikaste männen i världen, som har sagt att det är hans favoritkrypto och har påverkas dess vilda pris svänger med sina tweets.

En av utvecklarna bakom kryptovalutan, Ross Nicoll, till och med berättade Avkryptera förra månaden att utvecklingsteamet nu arbetar med att göra det till ett seriöst projekt – i hopp om att konkurrera med Bitcoin som en snabb, billig och grön betalningsmetod. Nicoll uppdaterade idag sina följare på Twitter om lagets framsteg, vilket Musk svarade: ”Detta är en viktig förbättring.”

Under tiden lider dock hela kryptomarknaden just nu. Bitcoin, den största kryptovalutan efter marknadsvärde, idag doppade nedan $ 30 000 för första gången sedan januari. Altcoins, som vanligtvis följer Bitcoin-försäljningar, har följt. Vissa experter har även sa att vi nu går in på en björnmarknad.

Men för spännande sökande som Contessoto är det en del av spelet. ”JAG TROR INTE #DOGECOIN”, säger han sa på Twitter.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link