Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt – 3 juni


Den här veckans prisrörelser för bitcoin (BTC), guld och våra aktieval, Shopify, Mastercard och GameStop.

BTC

Bitcoin hade ännu en stenig vecka, men inte riktigt lika tumultig som den tidigare. Den 27 maj hade den nått tillbaka över 40 000 dollar, bara för att falla tillbaka under de närmaste två dagarna. Den 30 maj handlade det cirka 34 000 dollar.

Den dagen hoppade den upp över $ 36 000, innan den föll ner igen. Från och med den 31 maj nådde den $ 37 000, sedan ner till $ 36 000, den 1 juni och upp till $ 38 000, den 2 juni. Den 3 juni handlades den över $ 39 000, där den för närvarande handlar.

Källa: TradingView

Globalbanken JPMorgan sa att institutionella investerare hittills har undvikit att köpa bitcoin under det aktuella doppet i kryptovalutans pris. JPMorgan-strateg Nikolaos Panigirtzoglou skrev i en forskningsnot att bitcoins pris kan falla ytterligare innan det stabiliseras efter en korrigering.

”Det verkar nu osannolikt att vi ser detta volatilitetsförhållande återgå till x2-nivåerna förra sommaren. Det bästa vi kan hoppas på på medellång sikt är att detta volatilitetsförhållande delvis återgår från cirka x6 för närvarande till cirka x4 vid årsskiftet, säger Panigirtzoglou.

GULD

Trots att de sjunkit betydligt de senaste timmarna har guld haft en ganska stadig vecka. I slutet av förra veckan hade guldpriset flörtat med priset på 1 900 dollar, som det lyckades bryta under helgen den 28 maj.

Den bibehöll detta den 31 maj och pressade marginellt högre till 1 915 dollar den 1 juni. Men därifrån svepte det ner under 1 900 dollar fram till 2 juni. I slutet av den dagen bröt det igen denna tröskel, bara för att sjunka till juni. 3. Det handlas för närvarande runt 1 870 dollar.

Källa: TradingView

Guld gled uppenbarligen på grund av bättre än förväntat amerikanska sysselsättnings- och tjänstesektoruppgifter, vilket drev dollarn högre och ökade förväntningarna om att de starka ekonomiska avläsningarna skulle kunna återfå avsmalnande från Federal Reserve.

”Vi kommer ut ur skogen här, uppgifterna blir bättre, det finns några inflationsfrågor som kan sätta en dämpare på saker, men vi har vänt hörnet”, säger Bob Haberkorn, senior marknadsstrateg på RJO Futures och Lagt till:

”Ju bättre data än förväntat har satt handlare i defensiv, de förbereder sig för eventuella uttalanden från Federal Reserve om avsmalnande eller högre räntor, men inte omedelbart.”

Shopify (SHOP)

Det kanadensiska e-handelsföretaget Shopify har haft ett bra par veckor. Från och med den 13 maj på strax under 1 040 dollar har aktiekursen stigit stadigt. Den 17 maj hade priset nått 1100 dollar och 19 maj 1 140 dollar.

Under hela den dagen och nästa dag blåste den förbi 1200 dollar. Den höll upp den därifrån och nådde strax över 1 270 dollar när den var högst den 24 maj. SHOP har kanaliserat mellan den prispunkten och 1 230 USD sedan dess, men gick nyligen sönder. Det handlas för närvarande runt 1220 $.

Källa: TradingView

Både handlare och konsumenter svängde online under pandemin, vilket gynnade Shopify. Shopifys finansiella utsikter fortsätter att anta att ”när länder lanserar vacciner 2021 och befolkningar kan röra sig mer fritt kommer den övergripande ekonomiska miljön sannolikt att förbättras.” Det förväntar sig en viss rotation i konsumentutgifterna till offline-detaljhandeln och ”en mer normaliserad takt” av e-handelstillväxt.

Mastercard (MA)

Sammantaget har Mastercard presterat något dåligt under den senaste veckan. Från en senaste höjdpunkt på $ 373 den 25 maj, ramlade MA ner under de närmaste två dagarna och nådde $ 361, senast den 27 maj.

De närmaste två dagarna av handel kämpade det för att komma över $ 365 och så småningom sjunka under $ 360, i slutet av juni 1. Priset gappade dock upp och hoppade ytterligare till $ 370, under öppningstiden den 2 juni, men sipprade sedan ner under dagen. Det handlas för närvarande runt $ 365.

Källa: TradingView

Trots den senaste veckan verkar Mastercard vara optimistiskt om en återhämtning av resor när vaccinationer tar fart i USA och utomlands. Mastercard säger att det ser styrka i länder där vaccinationsprogram har tagit tag och regeringar har etablerat ”resebubblor”, enligt anmärkningar från finansdirektör Sachin Mehra. ”Det finns fler och fler av dem som börjar hända”, sa han. ”Resor börjar komma tillbaka.”

GameStop (GME)

Under tiden verkar GameStop (GME) vända huvudet igen. Efter att ha kanaliserat mellan $ 160 och $ 180 i en vecka, gick GME förbi $ 200-märket den 25 maj och gappade sedan ytterligare upp till $ 240 den 24 maj.

Det fortsatte att handla där, pressade upp till $ 260, sedan ner till $ 220, den 28 maj, innan det steg igen under den nya veckan och uppgick till $ 280, den 2 juni. Det har sedan fallit och handlas nu runt $ 250.

Källa: TradingView

Ökningen kan främst hänföras till den bredare rally som ses i ”meme” -aktier. Det finns också företagsspecifika nyheter som styrde aktiekursrallyt. GameStop går in i en icke-fungibel token (NFT) plattform baserad på Ethereum (ETH) blockchain.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link