Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt – 29 april


Denna veckas prisrörelser för bitcoin (BTC), guld och våra aktieval, Marathon, Riot och MicroStrategy.

BTC

Efter att ha fallit från abborre över $ 60.000, förra veckan, fortsatte bitcoin (BTC) att tumla in i förra helgen. Den 23 april sjönk BTCs pris till under 50 000 $ och nådde cirka 47 500 $. Det pressade tillbaka över 50 000 dollar under de närmaste två dagarna innan det föll ner till nästan 47 000 dollar.

Men från den tidpunkten, fram till den 26 april, förde köpetrycket tillbaka cirka 54 000 dollar. BTC handlade över $ 55 000 de närmaste två dagarna, men har sedan dess sjunkit till cirka $ 54 000, där det för närvarande handlas.

Källa: TradingView

BitPay CCO Sonny Singh tillskriver BTC: s fall till en “Coinbase baksmälla.” Han tillskriver dock återhämtningen till institutionella investerares perspektiv.

“Många institutioner kom in runt $ 40 000 – $ 50 000 under de senaste månaderna,” sa han, “så de såg något under $ 50 000 som ett bra pris och köpmöjlighet.” Å andra sidan visar en rapport från Forbes en osäker framtid för BTC.

Det sa att ett öppet intresse för BTC-terminer i början av mars visade att en korrigering var i horisonten. Det sa också att Coinbase-överflödet som drev BTC till sin högsta tid var en tillfällig fördröjning. Enligt rapporten har intresset för BTC-terminer ännu inte återvänt.

Guld

Efter förra veckans övergripande positiva trend hade guld en medelmåttig, om inte negativ utveckling. Efter att ha tappat 1 797 dollar den 21 april och 22 april sänktes försäljningstrycket till 1 776 dollar. Det upplevde en höjning upp till $ 1796 nästa dag, innan den föll ännu hårdare till $ 1,770.

Från den 26 april kanaliserade den mest mellan 1772 $ och 1 784 $, innan den sjönk ner till 1 763 $ den 28 april. Därifrån sköt den tillbaka upp till nästan 1 790 $, men sjönk sedan hårt ner till 1 756 $. Det handlas för närvarande runt 1768 dollar.

Källa: TradingView

Guld föll när USA: s statsräntor hoppade på amerikanska ekonomiska data. “Stigande obligationsräntor och optimistisk riskaptit gör att den säkra tillflyktsorten inte kan användas”, säger Kitco Metals senioranalytiker Jim Wyckoff. Han sa:

”Vi är fortfarande på kort sikt med en prisuppgång på de dagliga sjökorten, men prisuppgången nu är i någon fara. Om priserna inte kan pressa över 1 800 dollar, låt oss säga under nästa vecka eller så, kommer priserna troligen att mala tillbaka i sidled för att sänka. “

Goldman Sachs har släppt en studie som leds av analytiker Ben Snider på aktier kopplade till krypto och blockchain. Specifikt aktier som kan se en kraftig höjning om BTC-priserna tar fart igen.

De tre bästa på listan är våra aktieval för den här veckan: Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain och MicroStrategy. Medan de alla har handlat på samma sätt som BTC och är något beroende av det, har var och en sina egna minutvariationer.

Källa: TradingView

Från början av mars verkade RIOT avancera mest längs BTC: s bana och såg en 50% vinstökning. Detta föll dock ner tillsammans med resten mot slutet av månaden. Sedan, i början av april när BTC gjorde blygsamma vinster, höjde MARA upp och såg en nästan 80% vinst i sitt värde den 5 april.

Detta varade inte och sammanföll inte med BTC: s rekordhöga nivå den 15 april. Vid den tidpunkten sjönk den till en vinst på 60%, eftersom de andra två upplevde mer blygsamma vinster runt 30%. Härifrån tumlade dock alla ner när BTC upplevde en korrigering efter Coinbases notering. Även om MARA: s och MSTR: s vinster är marginellt bättre än de var i början av mars, som BTC, minskar RIOT med 7,5%.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link