Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt 20 maj


Den här veckans prisrörelser för bitcoin (BTC), guld och våra aktieval MicroStrategy, Square och AT&T.

BTC

Bitcoins kamp fortsätter. Efter att ha sjunkit under $ 50 000 mot bakgrund av att Tesla meddelade att det inte längre skulle acceptera bitcoin, kämpade priset runt den nivån de närmaste två dagarna, innan det tog ytterligare en hit den 16 maj. Då föll det ännu lägre teststöd två gånger till $ 42 000, innan de stabiliserade sig runt 45 000 dollar.

Men den 19 maj sjönk BTC till $ 30 000, den lägsta punkten sedan januari 2021. Köptrycket återvände vid den tidpunkten och pressade tillbaka det över $ 40 000. BTC handlar för närvarande cirka 42 000 dollar.

Även om BTC: s första fall nästan säkert kan tillskrivas Teslas VD Elon Musks tillkännagivande, är han också den troliga orsaken till dess ytterligare fall den 16 maj. När en Twitter-användare spekulerade att Tesla skulle ”dumpa resten av sina bitcoininnehav”, antydde Musk att detta skulle kunna vara fallet genom att svara ”Faktiskt.”

Detta utlöste BTC: s fall till $ 42 000, tills Musk bestämde sig för att ”klargöra spekulationer”. ordspråk, ”Tesla har inte sålt något bitcoin,” när det stabiliserades till 45 000 dollar. BTC-botten den 19 maj spekuleras i stor utsträckning orsakad av kinesiska myndigheter som förbjuder finansinstitut och betalningsföretag att tillhandahålla tjänster relaterade till kryptovalutatransaktioner.

GULD

Medan BTC led, blomstrade guld. Efter att ha ökat totalt veckan innan fortsatte guldet med sin uppåtgående fart. Från och med den 13 maj till helgen den 14 maj steg guldpriset från 1 810 $ till 1 845 $. Den flöt runt 1850 dollar den 17 maj, innan den sköt upp vid middagstid efter 1865 dollar.

Den svävade sedan runt 1 870 dollar de närmaste två dagarna innan den föll till 1 855 dollar. Men vid den tidpunkten växte det upp till $ 1 890 innan det svalnade till $ 1 865. Det handlas för närvarande strax över 1 875 dollar.

Sammantaget drivs guld av ett fall i dollarn och USA: s avkastning när investerare ryckte av Federal Reserve: s tips om möjlig avsmalning av ekonomiska stödåtgärder.

Protokoll från Fed den 19 maj var ”faktiskt den första introduktionen av officiellt prat om avsmalnande. […] Guld drivs upp av det faktum att vi har sett avkastningen och dollarn vänt lite, säger Bart Melek, chef för råvarustrategier på TD Securities. ”Utsikten där ute är att Fed talade om avsmalnande, i själva verket är det mycket osannolikt att vi kommer att ha en överhängande minskning av det monetära boendet.”

MSTR

Liksom de flesta aktier som är starkt associerade med bitcoin handlar MicroStrategy (MSTR) på samma sätt. Sedan sin intjäningsrapport den 30 april har beståndet stadigt fallit in i krångel. Från $ 630 den 30 april sjönk den till $ 600 den 4 maj, vilket pressade tillbaka till $ 640 den 5 maj.

Det föll igen till $ 600 nästa dag, innan det återhämtade sig till $ 620 dagen efter. Men den 10 maj föll aktien långt över $ 600 till $ 560. Även om den steg tillbaka till 680 dollar nästa dag fortsatte den nedåtgående trenden och den hade sjunkit under 500 dollar den 13 maj.

Det kämpade för att upprätthålla den nivån under den senaste veckan, men sjönk kraftigt, som BTC, den 19 maj till bara cirka $ 400. Den har återhämtat sig något och handlas nu runt 480 dollar.

Trots bitcoins bild är MicroStrategys VD Michael Saylor fortfarande dedikerad till sitt företags BTC-strategi. Även om det gradvisa fallet av företagets aktier kan hänföras till dess koppling till BTC, behåller MSTR fortfarande fyrfaldigt av sitt värde året innan. ”Enheter som jag kontrollerar har nu förvärvat 111.000 BTC och har inte sålt en enda satoshi,” tweetade Saylor. ”Bitcoin för alltid.”

SQ

På samma sätt har Square (SQ) -föreningen med BTC sett det ta en hit nyligen. Trots att de slog upp till $ 240 efter sin senaste resultatrapport den 7 maj, har SQ stadigt minskat sedan dess. Den 10 maj handlade det cirka 220 dollar. Därefter föll den ytterligare och den 13 maj hade den sjunkit under 200 dollar. Det har emellertid kanaliserats mellan $ 192 och $ 208 sedan dess och handlas för närvarande runt $ 205.

Efter att ha förlorat 20 miljoner dollar på sin investering på 220 miljoner dollar i kryptovalutan under första kvartalet i år meddelade Square att de skulle stoppa ytterligare köp av BTC. Squares finansdirektör Amrita Ahuja sa till Financial News i en intervju, ”Vi har inga planer på att göra ytterligare inköp just nu. Det finns inga planer på denna punkt för att omvärdera var vi befinner oss ur statskassans synvinkel. ”

T

Även om AT&T (T) hade stigit marginellt sedan den senaste intäktsrapporten den 21 april, förlorade den vinsterna och mer den 17 maj. Gap upp till $ 31,50 efter resultatrapporten, den sjönk under $ 31, den 27 april. stadigt uppåt därifrån och nådde nästan $ 32,50 den 6 maj.

Den 10 maj hoppade aktien till $ 32,75, innan den föll tillbaka till $ 32 under nästa vecka. Men aktien gappade upp betydligt till $ 33,50 den 17 maj, innan den såldes till $ 31,50. Det gappade markant nästa dag till under $ 30, där det nu handlas.

Aktien såldes ut efter att AT&T tillkännagav ett avtal om att tappa sina mediatillgångar, kombinera dem med Discovery, och fokusera på dess 5G- och fiberinternet-telekomkärna. Den strategiska återinriktningen sågs som en positiv av investerare och analytiker. Det kostar dock en utdelningsminskning efter det att den föreslagna spin-offen stängs. Avtalet ger AT&T 43 miljarder dollar i kontanter och andra tillgångar för att betala ned skuld.

Inlägget Guld, aktier och Bitcoin: veckoöversikt den 20 maj dök upp först på BeInCrypto.

Source link