Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt – 17 juni


Veckans kursrörelser för Bitcoin (BTC), guld och våra aktieval AMC och Canoo.

BTC

Bitcoin (BTC) presterade mycket bättre den här veckan än den har gjort den senaste månaden. Efter att ha återhämtat sig lite mot slutet av förra veckan steg BTCs pris tillbaka till $ 38 000 till den 10 juni. Därifrån fumlade det lite fram till helgen och sjönk ner till $ 35 000 till 13 juni.

Men BTC spikade tillbaka upp till $ 39.000. Nästa dag pressade den till och med förbi priset på 40 000 $. Även om den den 16 juni sjönk ner till 39 000 dollar, där den för närvarande handlas.

Bitcoin såg att boostet tidigare i veckan på grund av en annan tweet från Elon Musk. Tweeten var ett svar på en nyhetsartikel som Elon kallade vilseledande. Han bekräftade också att Tesla igen skulle acceptera Bitcoin som betalning när den bryts med mestadels ren energi.

Även om Musk tidigare hade inkluderat denna varning i sitt ursprungliga tillkännagivande, upplevde Bitcoin en studs på detta uttalande.

GULD

Medan digitalt guld hade en solid vecka totalt sett verkar priset på fysiskt guld ha sjunkit. I slutet av förra veckan hade guld brutit 1 900 dollar men svävade strax under den 9 och 10 juni. Sedan den 11 juni tog guld upp och verkade sedan slå motstånd på 1 900 dollar och tumlade ner under dagen till 1 870 dollar.

Bilden fortsatte den 14 juni till $ 1 850, innan den ökades upp till $ 1 870. Den 15 juni sjönk den till 1860 $, och i slutet av 16 juni botten guldpriset och sjönk till 1 810 $.

Även om det återhämtade sig tillfälligt nästa dag, sjönk priset ytterligare den 17 juni till 1 780 dollar, där det nu handlas.

Anledningen till att guldet sjönk under 1800 $ -nivån beror på att Federal Reserve signalerade tidigare räntehöjningar än väntat. En majoritet av 11 Fed-tjänstemän beräknade minst två kvartalsräntehöjningar för 2023, trots att de lovade att hålla politiken stöd för nu för att uppmuntra en återhämtning av jobb.

Dessutom har ”högre räntor i USA – medan andra stora centralbanker förmodligen kommer att vänta längre med förändrad penningpolitik – stärkt dollarn. Så det är en dubbel klack för guld, säger den kvantitativa råvaruforskningsanalytikern Peter Fertig.

AMC

Under tiden hade AMC Theatres (AMC) en bra vecka totalt sett. Även om AMC hade toppat över $ 70 tidigare denna månad handlades det mot slutet av förra veckan till $ 52. Därifrån föll det lite till $ 42 den 10 juni, men tycktes få lite hausseartad fart nästa dag. Den 14 juni gick aktiekursen tillbaka till $ 52 och pressade ännu högre och nådde över $ 63 den 15 juni.

Men försäljningspresset återvände vid den tidpunkten och slog tillbaka det till $ 52. Det handlas för närvarande runt $ 56.

En av de ”meme” -aktier som gynnas av Reddit-handelsgruppen WallStreeBets, AMC har nyligen sett mycket mer volym och volatilitet. ”I några av de meme-aktier som vi har sett, eller aktier som har en hög nivå av detaljhandelsdeltagande, kan den stora majoriteten av orderflödet handla med börser, vilket är problematiskt”, säger Stacey Cunningham, president för Intercontinental Exchange.

GOEV

Efter att ha gått med i raden av ”meme” -aktier, tillverkade elfordon och Tesla-konkurrent, hade Canoo (GOEV) också en volatil vecka. Början på strax över $ 9 den 8 juni ökade priset till nästan $ 12 innan det tappade ner igen. Nästa dag lyckades det springa upp till 12 dollar innan det sipprade ner ytterligare och nådde cirka 9,50 dollar före den 10 juni. Även om det stötte upp lite senare samma dag, stannade det till stor del runt detta pris till nästa vecka.

Men den 15 juni upplevde GOEV ytterligare en höjning, den här gången över $ 11, innan den föll och slog sig ner till $ 10 där den för närvarande handlas.

Canoo blev offentligt i slutet av december, men har tappat nästan 50% av sitt värde sedan dess. En kommentar tisdag på r / wallstreetbets att Canoo “kan vara ett enormt spel för både långa och kortsiktiga vinster” fick troligen bollen att rulla. Detta kom tillsammans med ett tillkännagivande från företaget att det skulle hålla en investerardag på torsdag.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link