Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt – 10 juni


Veckans prisrörelser för Bitcoin (BTC), guld och våra aktieval Riot Blockchian och Clean Energy Fuels.

BTC

Bitcoin (BTC) hade ännu en skakig vecka, kanske ännu mer än veckan innan. Efter att ha kommit förbi prispunkten på $ 39 000 den 3 juni sjönk BTC ner till $ 37 000 nästa dag. Trots att det tappade tillbaka till $ 38 000 till 5 juni, föll det ännu en gång till $ 36 000 där det svävade fram till 7 juni.

Runt middagstiden sjönk BTC och sjönk till nästan 31 000 dollar senast den 8 juni. Men därifrån verkade det återhämta sig och uppnådde 37 000 dollar i slutet av 9 juni och 38 000 dollar nästa dag. Det handlas för närvarande runt $ 37.000.

Tidigare idag släppte Baselkommittén för banktillsyn ett samrådsdokument om att kryptovalutor borde ha några av de strängaste kapitalkraven på grund av deras risker. Trots den något hårda uppskattningen av Baselkommittén verkar investerare ha tagit upp sin relativa acceptans av kryptovalutor.

Samrådet visar att tillsynsmyndigheter tar marknaden på allvar och förbereder bankbranschen för ett brett antagande. Bitcoin hoppade ungefär $ 2000 dollar med publiceringen av tidningen tidigare i morse.

GULD

Även om inte riktigt lika stark en prestation som förra veckan, verkar guld ha återhämtat sig från det dopp som det tog mot slutet av förra veckan. Efter att ha överträffat 1 900 dollar den 2 juni tog guldpriset ett dyk den 3 juni och sjönk ner till 1 860 dollar vid 4 juni. Senare samma dag återhämtade sig det sig något och steg tillbaka till 1 890 dollar.

Efter att ha dribblat ner lite hade det åter nått 1 900 dollar senast den 8 juni. Trots en liten topp eller två sipprade guldpriset under de kommande två dagarna till 1 880 dollar. Men runt middagstid ökade priset och pressade det till $ 1 890 där det för närvarande handlas.

Vändningen kom efter att uppgifter visade att amerikanska konsumentpriser ökade mer än väntat förra månaden. “Det viktigaste medtagandet är att den här marknaden är övertygad om att den amerikanska centralbanken inte kommer att ändra ståndpunkt när som helst och spelboken för guld kvarstår”, säger Edward Moya, senior marknadsanalytiker på OANDA.

Även om en del prissättningar kvarstår för guld, är det troligt att tron ​​att “skenande” inflation, som kan utlösa en åtstramning av Fed-politiken, är osannolikt, vilket skulle hålla guldstöd, sa Moya.

UPPLOPP

Riot Blockchain har hittills haft en solid juni månad. Efter att ha börjat månaden runt $ 27 sköt aktien upp till $ 30 de närmaste dagarna, innan den sipprade tillbaka ner till helgen. Den 7 juni handlades RIOT till $ 29 i princip hela dagen.

Men den 8 juni slog aktien ner och nådde under 26 dollar. Därifrån studsade den tillbaka och nådde en topp på över $ 32 den 9 juni. Den handlar för närvarande runt $ 30.

RIOTs återhämtning på tisdag beror på en ny utveckling. Enligt en ansökan till Securities and Exchange Commission (SEC) den här veckan säljer Riot Blockchain 2,2 miljoner aktier i Coinsquare till Mogo (NASDAQ: MOGO) i utbyte mot 2,3 miljoner aktier i Mogo.

Mogo är ett fintech-företag, medan Coinsquare är ett kryptovalutautbyte baserat i Kanada. Även om affären hade tillkännagivits tidigare avslöjade den senaste SEC-arkiveringen att den första betalningen av Mogo-aktien gick igenom den 4 juni.

CLNE

Clean Energy Fuels har också haft en bra juni hittills. Från och med månaden runt $ 8 hoppade CLNE upp till $ 9,50 före den 3 juni. De kommande två handelsdagarna såg att det gick upp ytterligare innan det sipprade ner igen och uppnådde 10,50 USD den 7 juni. 9 juni till över $ 12 fortsatte det att ha en ganska volatil dag. Det handlas för närvarande runt 11,50 dollar.

Clean Energy Fuels, som samlar in och transporterar naturgas som produceras av djuravfall som samlas in på mjölkgårdar, är det senaste som får “meme” -behandlingen. Ren energi ökade med 37% den 9 juni när meme-handeln samlade fart och högljudda Reddit-affischer firade. “Känner du lukten av ko-bajs och Benjamins i morse?” frågade en meme. CLNE hade redan ökat med 22% under föregående vecka.

Företaget verkar inte ha släppt några större nyheter som skulle kunna förklara aktieflyttningen, men på samma sätt som andra meme-aktier verkar Clean Energys drag drivas av ett försök till kort klämma.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link