Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt – 1 juli


Veckans kursrörelser för Bitcoin (BTC), guld och våra aktieval Alibaba och NCR.

BTC

Bitcoin (BTC) hade en annan stenig vecka, men inte ovanligt för hur det har varit nyligen. Veckan innan sjönk priset på BTC ner från $ 40 000 till $ 30 000, innan det kom till $ 33 000 den 24 juni. Därifrån klättrade det till $ 35 000 den 25 juni innan det föll tillbaka till nästan $ 30 000 den 26 juni. priset skjuter upp tre dagar i rad. Den 27 juni tog BTC förbi 33 000 dollar, upp till 35 000 dollar den 28 juni och så högt som 36 500 dollar den 29 juni. Sedan dess har den gått tillbaka till cirka 33 000 dollar, där den för närvarande handlas.

Även om det osannolikt påverkade marknaden totalt sett var en viss händelse illustrerande för den tumultiga perioden. Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) utfärdade en konsumentvarning mot Binance Markets, den största kryptobörsen globalt. ”Ett företag måste vara auktoriserat av oss att marknadsföra eller sälja dessa produkter i Storbritannien”, började varningen. Den drog dock slutsatsen att varken Binance Markets eller någon annan enhet i Binance Group “innehar någon form av auktorisation, registrering eller licens för att utföra reglerad verksamhet i Storbritannien.”

GULD

Priset på guld mötte en period med stadig nedgång under den senaste veckan. Medan nästan $ 1 795 den 23 juni kanaliserade det mellan $ 1 775 och 1 790 $ under helgen, innan den nådde den 29 juni till nästan 1 750 $. Det kämpade för att komponera sig in nästa dag, men så småningom pressade sig tillbaka upp till $ 1,775 i juli, där det för närvarande handlas.

Guld steg den 30 juni i takt med en nedgång i dollarn och statsräntorna, vilket parade en del av ädelmetallens förluster förra månaden. Detta beror på att investerare riktade sin uppmärksamhet mot lanseringen av den amerikanska månatliga rapporten om icke-gårdslön. Guld redovisade sin största månatliga förlust sedan november 2016 i juni. Detta beror till stor del på att en överraskande hawkisk förskjutning från Federal Reserve duckade metallens överklagande. ”(Guld) priserna är fortfarande i en nedåtgående trend. Vi ser en korrigerande studs, säger Jim Wyckoff, senioranalytiker med Kitco Metals, “För att guld ska vända ett hörn, kommer du att se flera stängningar över 1 800 dollar”, tillade Wyckoff.

BABA

Trots att han kämpade den första halvan av månaden slutade Ali Baba juni starkt. Efter att ha gappat runt $ 225 den 1 juni, tumlade BABA ner de närmaste två veckorna och slog $ 210 den 16 och 22. Juni. Därifrån gick BABA upp till $ 214 den 23 juni, sedan ytterligare över $ 220 den 25 juni. Den toppade sedan runt $ 230 den 28 juni och har sedan dess sjunkit tillbaka till $ 222.

Ali Baba är moderbolaget för betalningslösningsleverantören Alipay. Nyligen har Alipay varit en av de stora bankerna och betalningsplattformarna som pressats av People’s Bank of China (PBOC) för att sluta tillhandahålla tjänster kopplade till kryptovalutor. Något ironiskt nog lanserade Alipay också nyligen en plattform för att sälja NFT. Den nya funktionen tillåter användare att köpa icke-fungibla tokens (NFT) från appen.

NCR

Slutligen tittar vi på företagsbetalningsjätten NCR. Det verkar ha visat en mild positiv trend under den senaste veckan. Trots en höjning den 21 juni till 45,20 dollar, började NCRs senaste körning verkligen på 44,20 dollar den 22 juni. Därifrån tar det sig upp under de följande dagarna och når så småningom 46,60 dollar den 27 juni. NCR: s möter dock en serie droppar sedan dess och har motstånd på cirka 46 dollar, där det nu handlas.

I en nyligen genomförd affär mellan NCR och det digitala kapitalförvaltningsföretaget NYDIG kunde 650 amerikanska banker erbjuda bitcoinköp till uppskattningsvis 24 miljoner kunder. Trött på att se kryptoköp gjorda från sina konton till externa börser, beslöt Atlanta-baserade NCR att kapitalisera på efterfrågan från banker och kreditföreningar. Företaget grundades 1884 som National Cash Register och sysselsätter 34 000 personer och bedriver verksamhet från digital banktjänst till bankomater.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link