Guld, aktier, Bitcoin: veckoöversikt – 6 maj

[ad_1]

Den här veckans prisrörelser för bitcoin (BTC), guld och vårt wildcard-lager PayPal och bonusaktier AMD.

BTC

Efter att ha återhämtat sig över prisnivån på 50 000 dollar förra veckan har bitcoin i stor utsträckning kanaliserats på 50 000-talet den här veckan. Efter att ha nått nästan 52 400 dollar den 29 april såg BTC en boost nästa dag och pressade priset till 58 400 dollar den 1 maj.

Det sipprade ner de kommande två dagarna till 56 400 dollar. Sedan den 3 maj stötte priset upp till 58 800 dollar innan försäljningstrycket tvingade ner det i slutet av dagen och under nästa dag. Vid öppnandet den 5 maj handlade BTC till 53 300 dollar, men steg tillbaka till nästan 58 000 dollar senare på dagen. Den 6 maj nådde BTC 58 000 dollar igen, men handlas nu strax över 57 000 dollar.

Källa: TradingView

GULD

Guld har haft en handfull stora gungor under den senaste veckan. Den föll kraftigt den 29 april, ner till 1 756 dollar, innan den återhämtade sig till cirka 1 764 dollar större delen av nästa dag.

Men den 3 maj såg guld ett bestående köptryck, vilket förde det till randen av 1 800 dollar. Det sipprade tillbaka efter det, innan det kort skjutit tillbaka till den nivån och sedan släppte igen nästa dag. Därifrån spelade den strax över 1 776 $ och började sedan krypa, vilket fortsatte den 6 maj. Då höjde det sig högt över 1800 $ till det där det för närvarande handlas omkring 1 815 $.

Källa: TradingView

Denna höjning över det psykologiskt signifikanta värdet på $ 1800 stöddes av glidande obligationsräntor och en något svagare amerikansk dollar. Första gången som bryter mot denna tröskel är ”ganska något för guld”, enligt Ross Norman, verkställande direktör på Metals Daily.

”Under de senaste tre veckorna har den försökt dessa nivåer fem gånger utan framgång, vilket ytterligare förstärker motståndsnivån”, sade han. ”Nyckelfrågan är att den nominella tioåriga Treasury-avkastningen har sjunkit lägre och den reala avkastningen ser ut att den återgår till -1%.” Under tiden ”kommer den skarpa rörelsen högre i silver genom $ 27-nivån också att ha gett guldförtroende att gå högre,” tillade Norman.

PYPL

På samma sätt som andra kryptorelaterade företag har PayPal (PYPL) nyligen handlat som BTC. Till exempel såg det en topp nyligen i mitten av februari innan den kom till botten i slutet av månaden. Den här veckan har det dock inte gått för bra.

Från cirka 274 dollar förra veckan har PYPL minskat dag för dag innan han slog supporten omkring 246 dollar den 4 maj. Även efter stängningen den 5 maj steg aktien med över 5% mot bakgrund av en framgångsrik resultatrapport.

Källa: TradingView

Företaget genererade ett nettoresultat för första kvartalet på 1,1 miljarder dollar eller 0,92 cent per aktie, upp från 84 miljoner dollar eller 0,07 dollar per aktie, under samma kvartal året innan. Efter justering för aktiebaserad ersättning och andra förtjänster tjänade PYPL 1,22 dollar per aktie, nästan dubbelt så högt 0,66 dollar per aktie året innan.

PayPals intäkter för kvartalet uppgick till 6,03 miljarder dollar, jämfört med 4,62 miljarder dollar, ett år tidigare, förstärkt av ökningen av digitala betalningar på grund av den globala koronaviruspandemin och den växande användningen av dess kryptoerbjudanden.

”Det riktigt intressanta är att vi inte bara såg det starkaste kvartalet i vår historia, men när vi ser fram emot fortsätter vi att se förhöjda nivåer av digitala utgifter”, säger verkställande direktören Dan Schulman. ”Och vi tror nu att förändringen i konsumenternas digitala beteende kommer att förbli i stort sett oförändrad i en post-COVID-värld.”

AMD

Veckans bonusaktie är Advanced Micro Devices, som också nyligen släppte en resultatrapport. Dess lager verkar också ha kämpat den senaste veckan.

Efter att ha öppnat cirka 90 dollar den 28 april sålde aktien omedelbart till under 86 dollar. Det fortsatte att sjunka ner till $ 82 under helgen. Försäljningen fortsatte vid öppnandet den 3 maj till $ 79. Det steg ner till $ 78 nästa dag, innan det kom tillbaka till $ 79 dagen därpå. Den 6 maj hade den nått under 77 dollar men handlas nu strax under 78 dollar.

Källa: TradingView

Den stora försäljningen som inträffade den 28 april berodde på publiceringen av den senaste resultatrapporten. AMD tjänade 3,45 miljarder dollar under sitt första kvartal 2021, en ökning med 93% jämfört med föregående år. Även om en stor del av de intäkterna troligen härrör från inköp för kryptovalutautvinning verkade företagets vd Lisa Su snubbla över en fråga om dess bidrag.

”Du frågade om krypto. Vi har det inte – vi har försumbar krypto här inne ”, sa hon. Eftersom AMD inte tillverkar produkter uttryckligen för kryptogruvmarknaden kan de inte urskilja vilka kundsegment som vinsten härrör från.

Inlägget Guld, aktier, Bitcoin: veckoöversikt – 6 maj dök upp först på BeInCrypto.

[ad_2]

Source link