Greenidge utökar gruvverksamheten, väcker miljöproblem

[ad_1]

Kampen mellan kryptovalutans klimatpåverkan och miljögrupper växer med nyheter om Greenidge-kraftverkets planerade expansion.

Greenidge kraftverk, som ligger i Upstate New York, är tillbaka i nyheterna med en planerad utvidgning av dess energianvändning. Det en gång övergivna kraftverket köptes av aktieföretaget Atlas Holdings för gruvdrift bitcoin (BTC).

Anläggningen, som brukade leverera el till den närliggande staden, bryter nu ut en rapporterad 5,5 bitcoin varje dag. Till dagens pris på $ 57 497,80 bryter anläggningen cirka $ 316 000 dagligen.

Naturgasanläggningen, som ligger nära Finger Lakes i Dresden, består av mer än 7000 gruvriggar och drivs på plats. Servergården är ett resultat som en del av en ombyggnad av den sönderfallande kolanläggningen på 65 miljoner dollar. Omvandlingen från kol till naturgas, liksom den elektriska infrastrukturen, som behövs för att bryta i en sådan takt var de två största utgifterna för projektet.

Gården är för närvarande konfigurerad för att förbruka mindre än 15 megawatt. Nu planerar Greenidge att öka sin gruvdrift från 7000 maskiner till mer än 18.000. Det senaste godkännandet av en utvidgning av ett datacenter kommer att lägga till ytterligare 10 000, vilket kommer att uppgå till 28 000 gruvmaskiner på plats.

Expansionen kräver en beräknad användning av 85 MW, cirka 80% av anläggningens totala kapacitet. Som referens är 100 MW tillräckligt för att driva en stad med 11 000 bostäder och företag.

Crypto mining blir ett miljöproblem

När bitcoinbrytning först blev en sak, kunde en genomsnittlig dator hantera den processorkraft som behövs för att lösa de nödvändiga algoritmerna. Ju mer bitcoin som bryts, desto svårare blir dessa algoritmer att lösa. Detta kräver mer datorkraft än den genomsnittliga hemriggen kan producera.

En professor i ekonomi vid University of New Mexico, Benjamin Jones, sa att den kraft som behövs för att bryta bitcoin “har historiskt varit mer än [electricity used by] hela länder, som Irland. Vi pratar om flera teravattor, dussintals teravatt per år av el används bara för bitcoin. Det är mycket el. ”

Ett projekt som Greenidge-anläggningen och dess planerade expansion lägger mycket på den totala summan. Hittills är de den enda gruvdriften som äger sitt eget kraftverk som företaget skrev i SEC-arkiv:

”Ingen direkt konkurrent äger och driver för närvarande sitt eget kraftverk för bitcoinbrytning. Ingen annan bitcoin-gruvdrift av denna skala i USA använder för närvarande kraft genererad från sitt eget kraftverk. ”

Nu samarbetar miljögrupper och lokalbefolkningen för att möta gruvdriften.

Ett planeringsstyrelsemöte förra månaden i Torrey, NY, diskuterade fördelarna med de 12 långvariga jobb som skapats mot riskerna med luftföroreningar. Närliggande Seneca Lake är också ett diskussionsämne med överhettat vatten som släpps ut i en närliggande öringström som skulle äventyra djuren och det ekosystem de lever i.

En rättegång har redan inlämnats av Sierra Club och invånarna för att stoppa den föreslagna expansionen. Kostymen hävdar att expansionen skulle strida mot NY-lag genom att släppa ut högtemperaturvatten i strömmen som skulle skada algblomningar. De toxiner som produceras av dessa blommor kan inte filtreras bort och flera familjer nedströms hämtar sitt dricksvatten från sjön.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link