’Green’ NFT-plattform samlar $ 63 miljoner för att lansera musiksamlar på Tezos

[ad_1]

I korthet

  • OneOf, en ny musikercentrerad NFT-plattform baserad på Tezos, kommer att lanseras i juni.
  • Plattformen kommer att innehålla NFT: er inspirerade av Whitney Houston, Quincy Jones och andra populära musiker.

En ny musikercentrerad marknadsplats för icke-fungibelt token (NFT) kryptosamlar kommer till Tezos blockchain, och dess förpackningsprojekt bildar en rad kända artister – inklusive John Legend, Quincy Jones, Doja Cat och avlidna Whitney Houston.

Tillkännagavs idag, OneOf NFT-marknadsplats grundades i samarbete med Jones och hans Quincy Jones Productions-företag och kommer att lanseras i juni med stöd för kredit- och betalkort i mer än 135 fiatvalutor, tillsammans med ospecificerade kryptovalutor och stallmynt.

Plattformen kommer också att innehålla NFT från artister inklusive TLC, HER, Charlie Puth, G-Eazy, Jacob Collier, The Kid Laroi, Aurora och Alesso, med ytterligare musiker som kommer.

OneOf har samlat in en $ 63 miljoner dollar runda för ansträngningen, och kommer att baseras på Tezos bevis på insats blockchain. Att använda Tezos faktureras som ett ”grönt” alternativ till att prägla NFT-filer på Ethereum, som för närvarande använder en energiintensiv proof of work-konsensusmodell som har uppskattat nätverksövergripande energiförbrukning som är jämförbar med landet Singapore (via Digikonom).

Miljöpåverkan av Ethereum har varit en vanlig kritik bland ökningen av NFT: er, som är som äganderätt till digitala objekt, såsom stillbilder, videoklipp, tweets och interaktiva videospelartiklar. Bitcoins egen makt-hungriga proof-of-work-modell har på liknande sätt fått ökad granskning av sent, med Tesla tillkännager denna månad att det inte längre accepterar kryptovalutan som betalning för sina elbilar på grund av den ekologiska effekten av gruvdrift.

Tezos förlitar sig på en proof-of-stake-modell som inte kräver någon gruvdrift, vilket innebär att det totala nätverket kräver betydligt mindre kraft än Ethereum eller Bitcoin. OneOf hävdar att Tezos använder ”över 2 miljoner gånger mindre energi” än proof-of-work-nätverk som Ethereum, och siffrorna matchar vad Tezos själv har hävdat så sent som i mars.

Mitt i kritik över miljöpåverkan av vissa blockchain-plattformar har den gröna taggen dykt upp i fler och fler tillkännagivanden för NFT-marknadsplatser. Till exempel har det äldre tidningsmärket SPIN spionerade den miljövänliga naturen hos dess NFT-droppar. OneOfs tillkännagivande idag innehåller ett citat från rapparen Doja Cat om ”[wanting] att vara medveten om miljöhänsyn ”som en del av anledningen till att hon lanserar NFTs genom denna nya plattform.

OneOf kommer att debitera artister $ 0 för präglingsavgifter och tillåta dem att släppa billiga NFT-filer – även gratis samlarobjekt, om de vill. Men plattformen kommer att specialisera sig i begränsad upplaga ”OneOf One” NFT-droppar. OneOf kommer att donera en andel av intäkterna till antingen en välgörenhetsorganisation som valts av varje konstnär eller en ”partner för miljön.” Plattformen kommer också att driva ett Emerging Artist Spotlight-program för att introducera mindre kända musiker för potentiella nya fans.

Utsättningsrundan på 63 miljoner dollar leddes av veteran riskkapitalisten Bill Tai tillsammans med Suna Said från Nima Capital, med deltagande av Tezos Foundation, Sangha Capital, East West Ventures grundare Jaeson Ma och teknisk investerare Jack Herrick.

Många välkända musiker har lanserat sina egna NFT-samlarobjekt och konstverk mitt i 2021: s värdeökning och intresse kring de digitala artiklarna, inklusive Helgen, Kings of Leon, Grimes, Weezer, Snoop Dogg, MIA, och den Rolling Stones ’Mick Jagger.

[ad_2]

Source link