Grayscale lägger till Cardano i sin Cryptocurrency Investment Fund

I korthet

  • Investeringsföretaget Grayscale har återigen diversifierat sin Digital Large Cap Fund.
  • Cardano, den femte största krypto efter marknadsvärde, kommer att utgöra 4,26% av fonden.
  • I april lade företaget Chainlink till sin fond.

Crypto-investeringsföretaget Grayscale tillade idag Cardano (ADA) till sin Digital Large Cap Fund. Det New York City-baserade företaget meddelade att altcoin skulle utgöra 4,26% av fonden.

De flesta av Grayscales Digital Large Cap Fund är fortfarande kvar Bitcoin (67,47%) och Ethereum (25,39%) men företaget ville lägga till Cardano, den femte största kryptovalutan efter marknadsvärde, för att diversifiera sin portfölj, sa det.

Gråskala Lagt till Kedjelänk (LINK) till sin Digital Large Cap Fund i april. LINK utgör nu 0,86% av fonden.

“Vi är glada att välkomna Cardano till vår Digital Large Cap Funds portfölj när vi arbetar för att vår diversifierade fond säkert kan inneha tillgångar som tillsammans utgör 70% av hela marknaden för digitala tillgångar”, Edward McGee, Vice President of Finance på Grayscale, sa i ett uttalande.

Cardano är en blockchain plattform som tävlar med liknande Ethereum. Cardanos grundare, Charles Hoskinson, grundade också Ethereum-nätverket. Projektet kallar sig ”den första tredje generationens kryptovaluta” och syftar, precis som Ethereum, att vara en plattform som människor kan skapa smarta kontrakt (kodbitar som utför instruktioner automatiskt.)

ADA, Cardanos infödda kryptovaluta, har klättrat upp i ledet under det senaste året. Det är nu den femte mest värdefulla kryptotillgången runt, med ett börsvärde på 43 miljarder dollar. ADA handlades idag till $ 1,35, en ökning med nästan 1% under det senaste dygnet. enligt till CoinGecko.

Grayscale är ett populärt investeringsmedel som håller kryptovalutor och gör det möjligt för investerare att ha en andel i dem – utan att faktiskt hålla dem – genom att köpa aktier som representerar de digitala tillgångarna.

På detta sätt behöver investerare inte oroa sig för köp och lagring av kryptovalutor, vilket kan vara komplicerat för den traditionella investeraren.

Resten av sin Digital Large Cap Fund består av Bitcoin Cash (1,03%) och Litecoin (0,99%) – två andra tillgångar som ligger i de 20 största kryptokurvorna efter marknadsvärde.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link