Gräsrötter DAO stiger i Kina


Uttalen av “DAO” är samma som 道 på kinesiska, vilket betyder “sökväg” (som i Dao De Jing).

I den västra kryptovärlden ser vi DAO: er (decentraliserade autonoma organisationer) bli en ny form av människor som organiserar människor. Framstående projekt som MakerDAO, LidoDAO och många andra har visat styrkan i decentraliserad organisation.

Men trenden tog aldrig fart i Kina förrän den senaste tjurkörningen. Att se framgången med internationella DAO-projekt har fått många kryptodeltagare att testa DAO-vattnen och bilda sin egen väg.

Den här veckans Da Bing tittar på tre Kina-baserade DAO: er, och hur de började på sin DAO-väg.

MAO DAO: En NFT DAO

Om du är i krypto i Kina, har du förmodligen läs en artikel från 小毛 哥 (bror MAO). En före detta författare på Chainnews och Kina marknadsför ledare för stake.fish, MAO är en älskad figur inte bara på grund av hans skrivande, utan också hans förmåga att föra de smartaste DeFi-projekten till Kina. Han var bland de första DeFi degens att gå in på Lust efter finans och förbli förlovad med China Yearn-samhället.

MAO såg DAO-trenden och en möjlighet att starta en NFT-fokuserad DAO i öst MAO DAO med 5 andra grundande medlemmar som alla har djup erfarenhet av NFT-rymden.

Varje DAO behöver starta sin community. MAO DAOs första hiss startade med Axie Infinity, ett spel för att tjäna NFT-spel som, som namnet antyder, tillåter spelare att tjäna riktiga pengar medan de spelar. Intäkterna är så betydande att vissa aktörer i utvecklingsländer, som Filippinerna, gör det tjänar betydligt mer spela spelet än minimilön.

MAO vill ta med Axie Infinity till det kinesiska samfundet genom att vara de facto ledare när det gäller att utbilda spelare. MAO DAO startade med att inrätta både en WeChat-grupp och en kinesisk Discord-grupp där de tar med de senaste speltricken och självstudierna till samhället.

Men Axie Infinity är bara början.

“Vårt hem kör är att skapa krypo-infödda NFT för östra samhället”, sa MAO till mig. ”Vi hoppas kunna hjälpa kinesiska yngre generationer att hitta mening och värde i Metaverse, samtidigt som vi tjänar pengar. Vi kommer att introducera begrepp som CryptoPunks – nu MAO-punkare – till det kinesiska samfundet och introducera Kina-specifika NFT: er som belöningar för samhället. ”

MCN: DAO-medel för DeFi-influenser

Bill investeraren är ett annat känt namn och DeFi Big Brain i Kinas kryptoscen. Han är byggaren bakom vfat.verktyg, en plattform som samlar information om avkastningsodling över flera blockkedjor.

En programvarutekniker vände VC till DeFi-degen, Bill har ackumulerat trovärdighet och en stor följd på sociala medier genom att dela jordbrukskunskaper via Weibo och Twitter. Bill utnyttjade sin berömmelse och vfat som ett välkänt DeFi-verktyg och startade MCN (Flerkanaligt nätverk) tillsammans med några andra påverkare.

“DAO syftar till att vara en one-stop-shop som tillhandahåller tjänster, inkuberar och investerar i DeFi-projekt i tidigt skede.” Bill sa till mig. ”MCN tillhandahåller en mellanvarutjänst till DeFi-projekt. Varje nytt likviditetsbrytningsprojekt som listas på vfat kan erbjuda token airdrops direkt för att ge jordbrukare, liknande SushiSwaps Onsen. ”

MCNs fördel är att hjälpa DeFi-projekt att få grepp genom sina mest inflytelserika allmänna partner, även kända som KOLs (nyckeluppfattare) i Kina. Dessa allmänläkare har mandatet att hjälpa projekt att bygga samhällen, tokenekonomi och stimulera samhällsdeltagande genom sitt eget token MCN.

Jämfört med traditionellt riskkapital returnerar MCN vinster till partners och deltagare i samhället. Viktigast är att det enda sättet att bli en MCN-partner är att aktivt bidra till samhället, vilket är det som gör MCN till en riktig DAO snarare än en VC-fond.

MCN är ett exempel på hur bitar av kryptopusslet kommer ihop. Det började med ett avkastningsodlingsverktyg, men hittade snabbt att produktmarknaden passade i att kombinera verktyget med sociala medier. Efter DAO-andan och endast acceptera pengar från de som bidrar har MCN decentraliserat traditionella VC-investeringar genom att jämna ut spelplanen för traditionella LP-krav.

CodexDAO: Building Qilin, en DEFi-derivathandel DEX

Qilin (uppkallad efter ett kinesiskt mytiskt odjur som symboliserar välstånd) är ett derivat DEX odlat från en DeFi DAO kallades Codex, som var en krypto-chattplattform innan DAO bildades. Målet är att bygga en tillståndsfri plattform där alla användare kan handla derivat, skapa derivathandelspar och tillhandahålla likviditet genom protokollet.

“Vi är ett gäng vänner som började lära sig DeFi 2020 och funderade på ett sätt att ta derivat till långsidiga tillgångar precis som hur Uniswap ger platshandel till långtillgångstillgångar,” Tim Xie, en av projektets grundare sa till mig: ”Jag träffade de två andra grundarna på CodexDAO där vi diskuterade DeFi. Då visste jag väldigt lite och var tvungen att lära mig allt från grunden. ”

Qilin är hjärnbarnet till CodexDAO. När DAO blev seriös med att bygga Qilin vände de sig till sina vänner. “När vi uppgraderade Codex till en DAO började vi samla en massa likasinnade vänner som är djupt filosofiskt anpassade till protokollet och DAO-andarna”, berättade Tim för mig.

Tanken att DAO-medlemmar måste anpassas till det långsiktiga värdet är grunden för CodexDAO. “När medlemmarna väl är anpassade är det minst att tänka på att få utföra det verkliga arbetet”, säger Tim. Vägen var inte alltid rosig: I början kämpade DAO-medlemmarna för att arbeta som ett team eftersom det fanns för många olika åsikter och inte tillräckligt med ansvar.

Trots alla tre projekten (MAO DAO, MCN och Qilin) ​​som lanserar olika typer av produkter delar de alla DAO-andan, vilket främjar decentralisering och jämlikhet. Tanken att vem som helst kan delta genom att visa bra arbete är en stark och en som håller många lojala mot kryptovärlden. Det är en väg som sträckte sig från väst till öst.

I andra Kina-kryptonyheter den här veckan …

MCDEX samlade in 6 miljoner från Delphi Ventures och Alameda

MCDEX är OG av Kinas DeFi-scen. I sitt senaste tillkännagivande om insamling släppte MCDEX också sina planer för V3, som snart kommer att lanseras med en AMM (automatiserad marknadsförare) utformad för ständig handel som kommer med hög kapitaleffektivitet och en delad likviditetspool.

Grundaren Jie Liu var en före detta ETH-gruvarbetare och lanserade de första Ethereum Perpetuals. I sin senaste omgång tog MCDEX in en rad topp DeFi-investerare. Men det som verkligen visade att projektet har gemenskap i åtanke är att det erbjöd MCB, börsens ursprungliga token, till samhället under samma villkor som de befintliga investerarna fick, vilket är en stjäla om dessa symboliska ledare väljer att följa upp.

Detta tillvägagångssätt är nytt och smart eftersom det effektivt binder det befintliga samhället ännu närmare projektet. Detta är svårt under tjurmarknader, eftersom med tanke på berget av projekt som växer fram har likviditeten liten lojalitet och tenderar att gå dit nya pengar är.

NFT växer tyst på kinesisk sekundär e-handelsmarknad

Blocklik rapporterade att NFT samlar fart på Xianyu, en kinesisk app som tillhandahåller en begagnad produktinköpsplattform för 75,5 miljoner användare av Taobao, Alibabas e-handelswebbplats. (Lojala Da Bing-läsare kommer ihåg när din korrespondent Klubbhusets hänvisningskod såldes på nytt på Taobao.)

Det finns huvudsakligen två typer av NFT-produkter på Xianyu. Den första kategorin gäller original-NFT, som förhandlas direkt mellan köpare och säljare. Den andra kategorin tillåter säljare att fungera som mellanhänder, som hjälper köpare att köpa NFT: er som endast är tillgängliga på utländska NFT-marknadsplatser som OpenSea.

Ännu bättre kan kinesiska NFT-säljare och -skapare också be dessa mellanhänder att lägga sina egna NFT-filer på OpenSea till en liten avgift. Många säljare utbildar till och med köpare om grunderna i krypto, digitala plånböcker och icke-fungibilitet.

Fenomenet har djupare konsekvenser eftersom, trots all friktion för att köpa NFT, försöker nätanvändare fortfarande alla kanaler för att få tag på dessa samlarföremål. Visst, de måste lära sig hur man använder MetaMask, men det är ett litet hinder jämfört med den potentiella vinsten från att äga en bit kryptokonst som bara kan måna.

Det är bara en tidsfråga innan en hemodlad NFT-plattform stör störaren Xianyu och automatiserar NFT-inköp för kinesiska krypto-nybörjare.

Visste du?

Elon är Musk smeknamnet 马一龙 (häst-en-drake) i Kina. Allt är uttalbaserat, men kanske förklarar antalet djur i det namnet delvis hans Doges besatthet?

Elbrist i Sichuan

Det är inte bara Moder Natur som kan röra med vattenkraft. Den kinesiska regeringen kan också göra det. Enligt Colin Wus nyhetsbrev WuBlockchain, Sichuanprovinsen, känd för sin vattenkraft under sommarsäsongen, står inför en elbrist.

Enligt en gruvarbetare beställde regeringen ett nödstoppsavbrott med tanke på den oväntade höga belastningen och bristen på vatten, vars kombination innebär att det finns brist på elektricitet.

För att lösa bristen slutade regeringen bara leverera allt på en gång, vilket orsakade att Bitcoin-gruvhastigheten sjönk den 15 maj.

Naturligtvis kan en sådan plötslig order vara relaterad till regeringens senaste upprepning av sin inställning till Bitcoin-gruvdrift i landet eftersom det syftar till att begränsa koldioxidutsläppen och uppfylla sin gröna agenda.

Source link