Granskningar skulle kunna korrigera kryptoenergidebatt, säger Musk

Teslas VD Elon Musk har sagt att energibesiktningar av stora bitcoin (BTC) gruvarbetare kan hjälpa till att lösa debatten kring kryptovalutans miljöpåverkan.

Kommentaren kom som en varning för Musks svar på ett inlägg från ARK Invest-analytiker. ARK Invest forskningschef Brett Winton delad en uppdatering av forskning som han genomförde med hans kollegor.

Forskningen gällde en modell som ARK Invest-analytiker skapade. Det visade hur bitcoin skulle ha presterat under olika marknadsförhållanden om förnybar energi hade drivit sin gruvdrift. Enligt Winton, ”bitcoin-prägling kan tillåta sol- och batterisystem att ekonomiskt skala för att ge en större andel av nätenergi över olika historiska bitcoin prissättningar / hash tidsramar.”

Musk instämde till stor del med argumentet och sa att det kunde göras över tid. Han tillade dock att bitcoins senaste tillväxt i energianvändning inte kunde ha gjorts så snabbt med förnybar energi. I slutändan, avslutade han, kunde frågan lösas ”om de tio bästa hashorganisationerna bara publicerar granskade antal förnybar energi.”

Med tanke på Musks förkärlek för dogecoin (DOGE) var andra Twitter-användare nyfikna på hans perspektiv på altcoyns energianvändning. I en separat tråd som citerar dogecoin frågade en användare Musks åsikt om ett mynts ideala energianvändning. ”Helst 0,1 kWh, beräknat som total energi som används av systemet dividerat med max transaktionshastighet,” svarade Musk.

ARK: s hållbarhetsdokument

Enligt en bidragsgivare till ARK: s bitcoinmodell är en viktig avhämtning från forskningen att bitcoinbrytning kan stimulera ytterligare sol- och batterianläggningar. ARK Invest marknadsförde tidigare denna idé i en vitbok som den publicerade i samarbete med Square Inc.

Studien påstår att kryptovalutagruv kan driva investeringar i förnybar energi samtidigt som mer energi blir tillgängligt för nätet. ”En värld med bitcoin är en värld som i jämvikt genererar mer elektricitet från förnybara kolfria källor”, säger studien.

Speciellt tycktes Musk stödja idén själv. När Square-vd Jack Dorsey twittrade denna uppfattning när han delade vitboken svarade Musk helt enkelt ”Sant”.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link