Grand Theft Auto 6 ryktas om att ha en version av Bitcoin i spelet

Grand Theft Auto 6 (GTA 6) – den efterlängtade nästa delen av GTA-serien – är ryktas att ha kryptovaluta i spelet.

Tom Henderson, beskrivs av spelnyheter Game Rant som en ”ansedd läckare”, sa igår att användarna kommer att kunna tjäna Bitcoin istället för kontanter när du spelar spelet.

Viktigt är dock att detta skulle innebära att GTA 6 skulle innehålla ”in-game” -betalningar av Bitcoin – eller potentiellt en GTA-spin-off-kryptovaluta.

På samma sätt som spelare inte kan spendera de pengar som tjänas in i spelet på verkliga objekt, skulle Bitcoin-betalningarna inte vara någon faktisk kryptovaluta.

Detta är inte första gången Grand Theft Auto-franchisen flörtar med kryptoindustrin. Och om det är sant, står det i skarp kontrast till Take-Two Interactive CEO Strauss Zelnicks intag av krypto. Take-Two Interactive är Grand Theft Autos utgivare.

Grand Theft Auto och krypto

Zelnick är inte optimistisk om kryptoindustrin, vilket gör den ryktade införandet av krypto i spelet en nyfiken.

“Om du tar metaverse, SPAC och kryptokurrency, sätter du ihop dem alla på fem år, kommer något av detta att göra något? Jag är inte säker på att det kommer att göra det, ”han sa på ett Take-Two Q4-inkomstsamtal tidigare denna månad.

Franchisen har en meritlista för att lägga till nya transaktioner i spelet som en del av de senaste GTA-spelen, även med en aktiemarknadsfunktion. Per Henderson är aktiemarknadsfunktionen inställd på att återvända i GTA 6.

Spelen har dock ännu inte införlivat något kryptorelaterat i onlinespel.

Om crypto gör sin Grand Theft Auto-debut i GTA 6, riktigt eller på annat sätt, kan det undergräva Zelnicks kryptopessimism.

Source link