GPU Demand Down in Wake of May’s Crypto Crash and China Ban: ASRock

I korthet

  • Grafikkorttillverkaren ASRock ser en minskande efterfrågan från Kinas kryptogruvsektor.
  • Nyheten följer förra månadens kryptovaluta-krasch samt en nedstängning av gruvdrift i Kina.

May: s kryptokrasch och Kinas motverkan mot kryptovalutagruv har haft påfrestande effekter på marknaden för GPU: er, enligt ASRock, en tillverkare av grafikkort.

Enligt Digitimes Asia, ASRock rapporterade att medan det förväntar sig att försäljningen av sina grafikkort kommer att växa snabbt i år, ser det krympande efterfrågan från Kinas kryptogruvsektor. Det följer ett kraftfullt ingripande mot kryptodrift från de kinesiska myndigheterna som har sett gruvarbetare tvingas upphöra med verksamheten i flera provinser, inklusive Yunnan och Xinjiang.

Kinas nedstängning av kryptogruvan var en av ett antal faktorer som påverkade förra månadens kryptopriskrasch, som såg priset på Bitcoin sjunka till så lågt som $ 32 000.

Spelare mot gruvarbetare

ASRocks grafikkort används vanligtvis inte till Bitcoin brytning; dedikerade ASIC-maskiner har ersatt dem. Istället används de mest för gruvdrift Ethereum, som sjönk till ett pris på cirka 1 900 dollar under majens kryptokrasch.

Liksom ASRock har grafikkorttillverkaren Nvidia kämpat för att balansera konkurrerande krav av crypto gruvarbetare och dess kärnkundbas av PC-spelare. Företaget har använt sig av strypning av hash-priser på sina egna GeForce-grafikkort i ett försök att begränsa deras överklagande till krypto gruvarbetare medan de lanserar CMP, en dedikerad processor för Ethereum-gruvdrift.

I en ny intervju med VentureBeat, Nvidias VD Jensen Huang förklarade att ”CMP effektivt ökar vårt utbud”, samtidigt som det har den extra fördelen att det inte kan säljas vidare till GeForce-kunder eftersom det inte spelar spel. ”Dessa saker lärde vi oss från den senaste cykeln, och förhoppningsvis kan vi ta lite tryck från GeForce-spelsidan och få mer GeForce-leverans till spelare,” tillade Huang.

De Ethereum 2.0 uppgraderingen kommer att se Ethereum-nätverket flytta från en bevis på arbete konsensusmekanism, som kräver gruvdrift, till en bevis på insatsen modell, vilket inte gör det. Trots den potentiella påverkan på Nvidias verksamhet är Huang ”upphetsad” över bevis på spel; han entusiasmade också över utsikterna till en blockchain-baserad augmented reality metavers.Source link