Google för att vända förbud mot kryptoutbyte och plånbok

Google tillåter annonser relaterade till kryptobörser och plånböcker om enheterna har registrerat sig hos FinCEN. Förändringen träder i kraft i augusti 2021.

Google har upphävt sitt förbud mot kryptoannonser och uppgav att det skulle tillåta dem för utbyten och plånböcker som är registrerade i Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Google tillhandahöll en uppdatering av sin policy för finansiella produkter och tjänster i juni och uppgav att förändringen skulle komma från 3 augusti 2021.

Google upphäver kryptoförbudet

Uppdateringen säger att kryptovalutautbyten och plånböcker som riktar sig till användare i USA skulle tillåtas marknadsföra sina produkter om de uppfyller vissa villkor. Dessa villkor inkluderar registrering hos FinCEN eller en federal eller statlig chartrad bankenhet, efterlevnad av statliga eller federala lagkrav och efterlevnad av Google Ads-policyer.

Dessutom kommer alla certifikat för utbyte av kryptovalutor att återkallas den 3 augusti, vilket innebär att annonsörer måste begära nya certifieringar via ett ansökningsformulär som blir tillgängligt den 8 juli.

Google är dock angelägen om att förhindra eventuella möjligheter till reklam. Plattformen tillåter inte annonser för initiala mynterbjudanden (ICO), handelsprotokoll för decentraliserad finansiering (DeFi) och andra annonser för köp eller handel med kryptovalutor. Detta inkluderar även förförsäljning, kryptolån, initiala decentraliserade utbyteserbjudanden (DEX), token-likviditetspooler, kändisar-kryptovalutor, oplacerade plånböcker och oreglerade decentraliserade applikationer (dApps).

Google tillåter inte heller ”annonsdestinationer som samlar eller jämför utgivare av kryptovalutor eller relaterade produkter.” Den här listan är parenteser för kryptovalutahandelns signaler, investeringsråd om kryptovalutor, aggregerare och affiliate-webbplatser som innehåller relaterat innehåll eller mäklares recensioner.

Google förbjöd tidigare annonser relaterade till krypto, till stor frustration för dem inom kryptosamhället, efter den enorma ökningen av intresse för utrymmet efter 2017-boom. Google var inte det enda företaget som klämde fast kryptoprodukter, eftersom Facebook också förbjöd relaterade annonser på sin plattform. Den senare har också sedan upphävt förbudet mot kryptoannonser.

Vanlig uppvärmning

Investerare och insiders i kryptovaluta har länge varit förfärade över vad de tycker är en hård begränsning av plattformar som Google och Facebook. Dessa två har varit dominerande vägar som har använts av bluffprojekt för att bedra investerare för sina pengar, så det första förbudet är inte helt orättvist.

Beslutet att lindra begränsningar är ett tecken på att Google nu är ett av många företag som tar bort tidigare trottoarkanter i krypto. Det talar om känslan och synen på krypto från mainstream, som börjar se det som en legitim tillgångsklass. Många regeringar, finansinstitut, privata företag och tekniska plattformar har överlag tagit en mer liberal inställning till krypto.

Med sådan utveckling kan kryptomarknaden se en stadig uppgång i antalet köpare och användare inom en snar framtid. Ökningen av DeFi, och särskilt icke-fungibla tokens (NFT), drar redan in mer vanliga antaganden.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link