Goldman Sachs visar kryptolager för försiktiga investerare

Hittills 2021 har aktier som är relaterade till kryptovalutaindustrin upplevt en enorm ökning när priserna på digitala valutor stiger. Goldman Sachs har sammanställt en lista över dessa aktier för intresserade investerare.

Goldman Sachs har släppt en studie som leds av analytiker Ben Snider på aktier kopplade till krypto och blockchain. Specifikt aktier som kan se en kraftig ökning om bitcoinpriserna tar fart igen.

Goldman Sachs studerar bestånd knutna till krypto

Eftersom priserna på kryptokurvor fortsätter att stiga har många företag stigit tillsammans med det. I vissa fall har dessa företag, betraktade som fullmakter för tillgångsklassen, hoppat ännu mer än kryptovalutorna själva. Den senaste Bitcoin-rallyn såg till exempel några relaterade aktier som drivs till avkastning upp till fyra gånger högre än den bredare marknaden.

Snider och strateg David Kostin skrev i en anteckning att:

”I genomsnitt har dessa aktier dramatiskt överträffat S&P 500 under de senaste månaderna tillsammans med prisuppgången på Bitcoin. En lika viktad portfölj av aktierna har visat ungefär 60% korrelationer med Bitcoin och Bloomberg Galaxy Crypto Index under de senaste månaderna, jämfört med 20% korrelationer för S&P 500. ”

Anledningen till detta är att det inte är lätt att begå kryptovalutor. Dessutom kan marknaden vara för volatil för många investerare. Tanken att krypto är en digital marknad som mestadels är oreglerad och ständigt föränderlig ger inte alla samma känslor. Vissa, uppriktigt sagt, känner sig bara inte bekväma med att flytta från traditionella aktier.

Vägen runt detta är att helt enkelt investera i dessa företag med exponering för blockchain och crypto. Många investerare känner till företagen som Tesla, Square och Facebook, och processen förblir densamma. Införlivandet av dessa stora aktier i en investeringsportfölj gör att de kan doppa tårna i krypto.

Vem gjorde klippningen?

Snider använde tre huvudfaktorer för att markera aktier nära knutna till bitcoin och krypto. Sökningen var begränsad till de aktier som hade ett börsvärde som överstiger 1 miljard dollar.

Det första steget var att isolera aktier som hade offentliga arkiv, tal eller transkriptioner, där Bitcoin eller blockchain nämndes. De övervägde också nyhetsartiklar från vissa källor. Nästa fas eliminerade företag vars aktiekurser inte korrelerade med Bitcoin-priset under föregående kalenderår. Det sista testet var att titta på medlemskapet i sex blockchain-relaterade index och börshandlade fonder.

Snider och Goldman Sachs producerade sin lista över kryptorelaterade aktier som kan överprestera i framtiden.

I genomsnitt ökade de 19 bestånden som passerade mönstret med 46% hittills 2021 jämfört med 12% för S&P 500. De listade aktierna är fortfarande riskabla på grund av deras högre pris än genomsnittet. Median blockchain-exponerade aktier handlas till dubbelt så mycket som andra amerikanska medianaktier.

Aktierna på Sachs lista är Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain, MicroStrategy, Silvergate Capital, PayPal Holdings, Overstock.com, Nvidia, Investview, Ideahomics, Tesla, JPMorgan Chase, Visa, Bank of New York Mellon, Facebook, Mastercard, Broadridge Financial Solutions, IBM och Coinbase Global.

Listan är ordnad uppifrån och ner när det gäller utsikterna. De första sju på listan fick beteckningen nio, högsta möjliga poäng. Nvidia fick sju poäng med de återstående aktierna listade som sex.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link