Goldman Sachs omprövar om Bitcoin är legitim tillgång

[ad_1]

I korthet

  • Sidor från en kommande rapport om krypto av Goldman Sachs har delats på Twitter.
  • Rapporten representerar en vändning från bankens ställning den här gången förra året.

En kommande rapport av investeringsbankjätten Goldman Sachs visar att banken har läst igenom krypto.

Skärmdumpar av rapporten delades idag på Twitter av Alex Krüger, ekonom, kryptohandlare och grundare av kapitalförvaltningsföretaget Aike Capital. Han twittrade flera skärmdumpar från Goldman Sachs-rapporten med titeln: ’Crypto: a new asset class?’

Krüger sa att rapporten kommer att göras tillgänglig i sin helhet på Goldman Sachs webbplats “inom ett par dagar. ”

Rapporten innehåller perspektiv från Michael Novogratz, grundare och VD för kryptoinvesteringsföretaget Galaxy Digital Holdings, och Michael Sonnenshein, VD för Gråskala, ett kryptoförvaltningsföretag som driver det största Bitcoin-förtroendet i världen, tillsammans med ord från andra ekonomichefer och akademiska ekonomer.

Inte överraskande svarar Novogratz på frågan om krypto som en tillgångsklass jakande. Goldman sa i sin rapport att VD ”argumenterar för att det faktum att en kritisk massa av trovärdiga investerare och institutioner nu engagerar sig i kryptotillgångar har cementerat deras position som en officiell tillgångsklass.”

Sonnenshein ansluter sig till honom i rapporten och hävdar att krypto inte går någonstans: ”Institutionella investerare uppskattar nu generellt att digitala tillgångar är här för att stanna, med investerare som alltmer lockas till den ändliga kvaliteten på tillgångar som bitcoin – vilket är verifierbart knappt – sätt att säkra sig mot inflation och nedbrytning av valutan och att diversifiera sina portföljer i strävan efter högre riskjusterad avkastning. ”

I rapporten talas också om Nouriel Roubini, en ekonomiprofessor vid NYU, som helt och hållet ”inte håller med tanken att något utan inkomst, nytta eller förhållande till ekonomiska fundament kan betraktas som en värdeförråd eller alls en tillgång. ” Nouriel ”tvivlar på att de flesta institutioner är villiga att utsätta sig för kryptos volatilitet och risker.”

Goldman Sachs och krypto

Den här gången förra året överensstämde Goldman Sachs med de allmänt baisse synen på krypto i investeringsbankvärlden. Det flat-out nekas att kryptovalutor var en livskraftig tillgångsklass, med hänvisning till deras extrema volatilitet och det faktum att de ”inte visar bevis för att säkra inflation.”

360 dagar, en global pandemi och en betydelsefull Bitcoin Bull Run senare, och Goldman Sachs har omvärderat sin ursprungliga position.

Bitcoin och Ethereum har genererat lönsam avkastning för investerare under större delen av den globala pandemin – den här veckans massiva krasch åt sidan – vilket lett till en debatt om Bitcoin faktiskt var en säkra mot inflation.

Goldman Sachs har långsamt gått tillbaka på sin första hårda linje mot kryptovalutor. I augusti förra året meddelade investeringsbanken sitt intresse för skapa en egen stablecoinoch meddelade strax efter att de ville hyra en Vice VD för digitala tillgångar.

Sedan dess har bankjätten tagit stora steg för att införliva kryptovalutor i sin bankpraxis.

I mars Goldman Sachs återupptog handel med Bitcoin-terminer för första gången sedan 2018 och i början av denna månad utökat erbjudandet till andra Wall Street-företag.

Förra månaden sa VD David Solomon att han tror att det kommer att bli en ”stor utveckling”I reglering kring krypto i USA.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.[ad_2]

Source link