Goldman Sachs börjar handel med BTC Futures

Goldman Sachs erbjuder nu bitcoin-terminshandel efter sitt partnerskap med Mike Novogratz Galaxy Digital.

Goldman Sachs blir ännu en storbank som kommer att erbjuda kryptotjänster. Företaget har meddelat att det nu erbjuder bitcoin-terminshandel. Tjänsten erbjuds i samarbete med Galaxy Digital.

Galaxy Digital har vuxit till en kryptohandelsbank grundad av bitcoin-maximalisten Mike Novogratz.

Flytten ser att en av de största bankerna i världen flyttar in i kryptoområdet på grund av kundernas efterfrågan. Som den första stora amerikanska banken som erbjuder kryptohandel tror Galaxy-ordförande Damien Vanderwilt att flytten kommer att bana väg för fler banker att följa Goldman Sachs.

Vanderwilt kommenterade ytterligare om den möjliga expansionen till andra banker och sa: ”När en bank är där ute och gör detta kommer de andra bankerna att vara rädda för att missa, och de kommer att gå ombord eftersom deras kunder har bett om det.”

Galaxy Digital kommer att fungera som en likviditetsleverantör till Goldman Sachs. Med Max Minton, chef för digitala tillgångar för Goldman Sachs Asia-Pacific, säger han att företaget vill erbjuda kunderna bästa möjliga prissättning och säkerhetsåtkomst till de tillgångar de vill handla.

”År 2021 inkluderar detta nu krypto, och vi är glada över att ha hittat en partner med ett brett utbud av likviditetsplatser och differentierade derivatfunktioner som spänner över kryptovalutans ekosystem” uppgav Minton.

Andra banker följer

Goldman Sachs är inte den enda banken som erbjuder kryptoexponering den här veckan. BBVA Schweiz har meddelat att de kommer att erbjuda sina privata kunder tillgång till bitcoin via bankens mobilapp. VD för BBVA Alfonso Gomez uppgav också att banken planerar att utöka sitt kryptovalutaerbjudande i framtiden.

Staten Texas bekräftade också att det skulle auktorisera statscharterade banker att erbjuda kryptotjänster. Dessutom fortsätter den fortsatta expansionen kring centralbankens digitala valutor att vara ett växande intresseområde för banker, med Kina som ser en snabb expansion med sin digitala yuan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link