Glöm hård gaffel. Vad händer efter Keep och NuCypher ’Hard Merge’?

I korthet

  • Keep Network och NuCypher är protokoll fokuserade på dataskydd.
  • När de nätverk uppgraderar och slås ihop till ett kommer tokeninnehavare att få en ny token: T.

Två Ethereum-baserade protokoll, Keep Network och NuCypher, får uppgraderingar – till ett enda nätverk.

Förra veckan röstade tokeninnehavare i projekten för att slå samman protokollen, enligt en tillkännagivande igår. Även om andra projekt har samarbetat tidigare, till exempel Yearn Finance och SushiSwap, NuCypher har kallat detta ”den första någonsin decentraliserade, on-chain nätverk hård sammanslagning.”

Som namnet antyder handlar NuCypher om kryptografi. I det här fallet är det ett sätt att låta människor hantera vem som får tillgång till krypterad data som skickas över Ethereum blockchain och när. Keep Network fakturerar sig själv som ”Ethereums första privata dator.” I likhet med NuCypher är det fokuserat på hur privat data krypteras, skickas och lagras av applikationer i Ethereum-nätverket.

Eftersom båda är lager-2-lösningar som hanterar integritetsinfrastruktur, började de som var inblandade i varje protokoll en sammanslagning i mars. Tokeninnehavare drev det framåt via styrningsförslag medan konversationer ägde rum via flera kanaler, inklusive öppna samtal och Discord.

Men hur fungerar det exakt? Vad händer när KEEP och NU viker för KEANU? (Ja, som i Reeves.)

Det finns en total tillgång på nästan 3,9 miljarder NU-tokens och en maximal tillgång på 1 miljard KEEP. Men den nya token kommer att ha en tillgång på 10 miljarder, med det antalet att blåsa upp i en takt som fastställs av en ny autonom organisation för decentralisering (DAO). KEaNU DAO, bestående av alla tokeninnehavare, kommer att vara ansvariga för att fatta beslut om plattformens inriktning.

För att få den nya token måste innehavare av endera slå in dem i ett smart kontrakt. In går KEEP och NU … och ut kommer det som för närvarande kallas ”T.” Nuvarande KEEP-innehavare får 45% av de 10 miljarder T-tokens, NU-innehavare får 45% och DAO får bestämma hur de 10% som ska återställas.

Teoretiskt sett behöver ingen ge upp sina tokens. Keep-förslaget jämförde det med uppgradering av iPhone-programvaran: ”Den som har den programvaran är välkommen att hålla sig kvar på den gamla versionen.”

Det är dock tveksamt om de flesta kommer att vilja behålla NU eller KEEP.

”Eftersom T kommer att vara den token som används i det uppgraderade nätverket, tror jag inte att det finns många anledningar för innehavare att inte uppgradera, speciellt eftersom det är möjligt att nedgradera tillbaka till det underliggande om det osannolika skulle hända att något går fel”, grundare av NuCypher Berättade MacLane Wilkison Avkryptera.

Han tillade: ”Jag är optimistisk att de flesta börser stöder uppgraderingen (även om jag inte kan förbinda mig åt någonting för deras räkning).” Om de stöder uppgraderingen kan de troligen ta hand om övergången för användarna.

Det kommer att vara ett viktigt övervägande för tokeninnehavare som har sin KEEP och / eller NU på en börs istället för att placera den på plattformen, där de låsta tokens kan generera fler tokens samtidigt som de hjälper till att säkra nätverket. Coinbase meddelade just igår att de skulle börja notera KEEP, vilket skulle hjälpa priset att fördubblas i pris på mindre än en vecka. Det ligger nu på knappt 0,50 dollar. Coinbase började notera NU i december.

Source link