Genies tar $ 65 miljoner för att utveckla virtuella bärbara identiteter

Startup Genies har samlat in totalt 65 miljoner dollar för att finansiera utvecklingen av sin avatarskapare. Företaget visar skaparen som ett sätt att uttrycka användaridentitet virtuellt och utforska bärbara digitala varor.

Genies tog ytterligare ett steg mot sitt mål att bli det första företaget som erbjuder fullständiga virtuella identiteter till användare världen över. Företaget började digitalisera kändisar för att fånga anmärkningsvärda händelser som albumutgivningar, gästspel och meddelanden om låtdroppar.

Efterfrågan på dessa digitala likheter växte under pandemin och hjälpte kändisar att tjäna när de inte fysiskt kan resa. Några av de hundratals kändisar som använder Genies inkluderar Rihanna, DJ Khaled, Justin Bieber, Cardi B och Jennifer Lopez.

Nu har Genies gjort övergången till att betatesta sin plattform för användning av en bredare grupp konsumenter.

Utöka marknaden för digitala varor

Den senaste framgången med deras finansieringsfas av serie B har gjort det möjligt för dem att investera i avatarsystemet och utöka sin marknadsplats för digitala varor på Dapper Labs Flow-plattform. Dapper Labs hade en hand i att finansiera Genies tillsammans med Bond, som ledde rundan.

Andra investerare inkluderar Breyer Capital, Coinbase Ventures, NEA, NetEase och Tull Investment Group. Sammantaget kunde de samla in 65 miljoner dollar för att få Genies totala utsäde till 3,25 miljarder dollar över två fonder.

Finansieringen kommer vid en avgörande tid för företaget som vill tjäna pengar på den senaste NFT-mani som sveper den digitala finansbranschen. Systemet kommer att anpassas för användning med icke-fungibla tokens som gör det möjligt för användare att skapa digitala föremål till försäljning med hjälp av blockchain.

“Vi kommer att erbjuda verktyg så att en sex- till 16-årig tonåring i gymnasiet kan skapa sin egen digitala bärbara och varusamling och sedan släppa den på marknaden och sälja till massorna också”, säger VD för Genius, Akash Nigam.

Deras partnerskap med Gify tillåter till exempel användare att designa sina egna gifs med hjälp av Genies och sälja dem som NFT på en digital marknadsplats som varor med begränsad upplaga. Under tiden innebär företagets partnerskap med Gucci att vissa välfinansierade avatarer kommer att prydas på det finaste digitala italienska sättet.

En fantastisk framställning av ens personlighet

”Det är som om vi har pratat om NFT-filosofier och begrepp i flera år, men vi har pratat om det som en jämförelse med digitala varor, på skinn som du ser i videospel. Och vi har pratat om obegränsad kapacitet, exklusiv kapacitet och så vidare. Men sa aldrig förkortningen NFT förrän vi började inse vad som hände det senaste året. Vi har haft den här konsument-första metoden utanför NFT: erna, och det är vad vi gjorde hela tiden hur som helst, säger Nigam.

Planen är att lansera en sekundär digitalvarumarknad senare 2021 som kommer att vara öppen för alla konsumenter. Marknaden gör det möjligt för användare att köpa och handla digitala bärbara apparater via sitt team med Dapper Labs ‘Flow. Nigams vision är att

Genies avatar kommer att fungera som en virtuell bärbar identitet som inte överensstämmer med den fysiska världens begränsningar och är tänkt att vara en fantastisk representation av ens personlighet.

Nigam betonade också att trots lanseringen av Genies NFT-plattform förblir företaget först ett avatarföretag och inte en NFT-start.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link