Genetics Pioneer George Church för att auktionera sitt genom som en NFT

Ytterligare en dag och en annan första i världen av icke-fungibla tokens (NFT). Harvard Medical School genetikprofessor George Church kommer att auktionera ut sitt genom som en NFT, som enligt uppgift är det första genomet som får sådan ära.

George Church var ansvarig för att utveckla det första systemet för direkt genomisk sekvensering, redan 1984. Detta genombrott hjälpte till att starta Human Genome Project. Detta är viktigt eftersom genomet på auktion var en av de allra första sekvenserna. Nu, nästan 40 år senare, gör kyrkans historiska genom igen nyheterna.

George Church fortsätter att leda innovation

I en intervju med The Scientist uttalade Church sin önskan att auktionen skulle öka samtalen om människors DNA-säkerhet. Kyrkan hade detta att säga om säkerhetsfrågan:

”Historiskt har genom- och hälsouppgifter genererats med bristande transparens. Det vill säga att patienter och konsumenter sällan har full insikt i vem som har tillgång till sina uppgifter. Ökningen av blockchain och NFT har dock möjliggjort en ny modell för hur data kan ägas och monetiseras. ”

Medan projektets sida säger att Church kommer att auktionera ut hela sitt genom, väcker det en stor fråga. Hur ger man bort sitt genom?

Hur man säljer ett genom

NFT: er är enkla när det gäller vad de är och vilken funktion de tjänar i kryptovalutavärlden. Försäljningen av ett digitalt konstverk, en sång eller ett handelskort ger dig tillgång till just det verket.

Men hur tar en köpare äganderätten till någon annans genetiska sekvens?

Nebula Genomics förutspådde denna förvirring och påpekade hur ologiskt det skulle vara att överföra genom från person till person och hur det gör det till en riktig NFT:

”Det mänskliga genomet är en unik kodning av en individ. Varje människas genom är en oförändrad representation av deras mest grundläggande och personuppgifter, som i sig är icke-fungibla. ”

NFT: s högsta budgivare får äganderätten till en ERC-1155 NFT-representation samt bevis på ägande av all associerad data. Auktionens datum är planerat att äga rum den 25 april, National DNA Day, med en del av intäkterna som går till genomforskning och resten till välgörenhet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.



Source link