Gary Vaynerchuk tillkännager sin första NFT-samling, VeeFriends

Internetpersonlighet och entreprenör Gary Vaynerchuk meddelade idag att han kommer att lansera en samling icke-fungibla tokens (NFT). De kommer att kallas VeeFriends, och cirka 10 255 tecken-tokens kommer att finnas tillgängliga för köp via Ethereum (ETH) -nätverket.

Gary Vaynerchuk, en entreprenör som särskilt var en tidig investerare i Facebook, Uber och Coinbase, blir nu involverad i ökningen av NFT. Vaynerchuk stod också bakom restaurangbokningsappen Resy, som han och hans medgrundare sålde till American Express 2019.

Efter att ha tillbringat de senaste veckorna med att reta ritningar via Twitter meddelade han onsdagen att han lanserade sin första samling NFT. Dessa icke-fungibla tokens är en typ av digital tillgång som gör det möjligt för människor att spåra ägandet av en virtuell tillgång med hjälp av blockchain-teknik, Ethereums smarta kontrakt används främst.

Vaynerchuk vill använda smarta kontrakt för att interagera med köpare av NFT. Till exempel planerar han att göra detta genom att erbjuda ett årligt affärshändelse, VeeCon, vilka tokeninnehavare kommer att få exklusiv tillgång till i tre år efter att ha köpt en token.

Han är dock inte den enda tekniska entreprenören som stöder NFT. Jack Dorsey, vd för Twitter, sålde nyligen den första tweet någonsin för drygt 2,9 miljoner dollar.

NFT är här för att stanna

Detta tillkännagivande kommer när priserna på digitala valutor har stigit exponentiellt under låsning och, med fortsatt institutionell acceptans av bitcoin (BTC) och eterum, har marknaden för NFTs blomstrat. Vaynerchuk har erkänt höjningen av NFT genom att säga,

”Jag vet att NFT kommer att vara här resten av mitt liv.”

Vaynerchuk meddelade också att en del av intäkterna han genererar kommer att gå till välgörenhet, samt att avsätta fem poletter som inkluderar tillgång till ett stipendium. Stipendiprogrammet gör det möjligt för tokeninnehavaren att lära av VaynerMedia VD och hans väletablerade professionella nätverk.

Dessutom kommer donationer att göras till decentraliserade autonoma organisationer, DAO, som vill kompensera den negativa inverkan som kryptogruvan har på miljön.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link