Gamifying DeFi genom NFT med Waves Founder Sasha Ivanov

Waves-ekosystemet gjorde nyligen rubriker med den största försäljningen av en NFT utanför Ethereum. Denna imponerande försäljning är en del av ett större protokoll som syftar till att bygga sina användare och värde.

NFT, kallad Perfection, är en Waves duck skapad av grundaren Sasha Ivanov och såldes för 1 miljon dollar. Efter försäljningen lanserade Ivanov NFT-ankespelet Duck Hunter on Waves. Detta innovativa tillvägagångssätt för DeFi och NFT är ett sätt som Waves stimulerar användarna till sitt ekosystem.

BeinCrypto pratade med Ivanov om sin NFT, användningen av NFT och gamification för att öka deltagandet i DeFi-nätverk och där han ser DeFi-rymdrubriken.

Göra blockchain-produkter tillgängliga

”Waves grundades i april 2016 – det firade precis femårsdagen – i ett försök att göra blockchainbaserade produkter och lösningar tillgängliga för ett stort antal användare. Därav den ursprungliga slogan ”Blockchain för folket”, säger Ivanov.

Ivanov förklarar att nätverket expanderade och lanserade ett decentraliserat utbyte 2017.

”I december samma år aktiverades Waves-NG-protokollet, vilket gav mycket högre genomströmning samtidigt som transaktionsbekräftelsestiderna reducerades till bara några sekunder.”

Sedan dess har det expanderat och blivit ett ekosystem av lösningar som alla är kopplade till Waves-protokollet.

Ange ankorna

I år introducerade Ivanov ett nytt tillvägagångssätt för att uppmuntra aktivitet på Waves genom Duck Hunter Game. Spelet lanserades på baksidan av den framgångsrika försäljningen av NFT-ankan Perfection.

”Jag skapade NFT som en” blinkning ”till vårt samhälle eftersom” Waves Duck ”hade varit en löpande meme i Waves-ekosystemet under en tid. Jag var väldigt glad att lansera den och uppriktigt sagt förväntade jag mig inte att den skulle få så stor dragkraft. ”

Duck Hunter-spelet kombinerar NFT-samlarobjekt och avkastningsodling. Som ett resultat fungerar det som ett sätt att uppmuntra deltagande i vågornas ekosystem. Användare samlar in EGG-token genom att slutföra uppdrag. När de har fått nog kan de byta ut dem mot NFT-ankor.

Användare samlar ankor och odlar dem för att skapa sällsynta kombinationer. Varje vecka sker återköp. Som ett resultat pressar detta användare att skapa de mest intressanta och sällsynta ankorna.

”Vi bestämde oss för att ge tillbaka något till vårt samhälle vars medlemmar har varit så stödjande genom åren”, säger han.

Framgång med gamification

Lanseringen av Duck Hunter har varit en framgång för ekosystemet. Enligt Ivanov har Waves Twitter-community sedan lanseringen vuxit genom sociala medier. Dessutom ökar antalet användare som tillför likviditet eller satsar på plattformen.

”Dessa uppdrag visade sig vara de mest populära, vilket innebar en kreativ strategi, som att göra memes om Duck Hunters eller hitta ett ovanligt sätt att introducera Waves ekosystem och dess produkter.”

Ser fram emot

Den framgångsrika NFT-försäljningen är bara årets prestation, med Waves-ekosystemet som redan ser fram emot det som väntar.

Deras nästa mål är ett totalvärde-låst på 10 miljarder dollar senast september-oktober 2021. För att nå detta mål säger Ivanov att det finns några områden att arbeta med.

”Vågor som ett ekosystem måste arbeta med flera aspekter, inklusive likviditet, skalbarhet och förståelse för hur distribuerad huvudteknik kommer att utvecklas i post-blockchain-eran.”

En framtid för InterDeFi

Om man tittar mer på DeFi-rymden tror Ivanov att utvecklingen av olika, separata ekosystem kommer att ge plats för förbättrad interoperabilitet.

”Jag tror att framtiden tillhör InterDefi. Vi kan redan se en strävan mot att förena kryptoekosystem. Därför kommer interoperabilitetssegmentet att spela en viktig roll. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link