GameStop tillkännager tyst förflyttning till NFT-affärer

GameStop meddelade hemligt att det kommer att skapa en icke-fungibel token (NFT) plattform efter att ha publicerat en webbplats som innehåller nya jobbannonser.

Webbplatsen innehåller en lysande spelkonsol med orden ”Power to the Players. Kraft till skaparna. Ström till samlaren ”rullar nedåt på skärmen. Strax nedanför konsolen fastställde webbplatsen att GameStop letar efter designers, spelare, marknadsförare, samhällsledare och ingenjörer som utmärker sig i Solidity, React och Python.

GameStops utforskning av NFT: er gick inte obemärkt av marknaden, vilket reagerade positivt på nyheterna. Spelhandlarens aktiekurs passerade igen över 200 dollar för första gången sedan mars.

GameStop är ett amerikanskt återförsäljare av videospel, konsumentelektronik och spelvaror och är världens största återförsäljare av videospel. Företaget drevs in i rampljuset tidigare i år efter att aktiekursen sköt från $ 20 till mer än $ 400 efter att en kort pressning var orkestrerad av detaljhandlare på Reddit.

NFT ändrar spelet

Spelindustrin har visat mycket entusiasm för NFT och den större kryptomarknaden. i april hade det totala investeringsbeloppet på blockchain-spelmarknaden toppat 1 miljard dollar, med 634 miljoner dollar från riskkapitalfonder, och de återstående 394 miljoner dollar hade tagits upp i ICO och token-försäljning.

Det är inte bara återförsäljare som använder NFT, eftersom potentialen för spel för NFT är enorm. Användningen av NFT i spel kan göra det möjligt för spelare att ha full kontroll över sina spelobjekt som de vinner eller köper. Detta gör det möjligt för dem att ha en unik identitet som krediteras sitt konto, som innehåller deras objekt. I några av dessa spel, som Call of Duty Warzone, kan spelare till och med skapa sina egna saker och stimulera andra att göra donationer med hjälp av krediter i spelet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link