Fyrkantiga inlägg vinstöverraskning, Bitcoinintäkter upp 11x

I korthet

  • Square intäkter ökade tack vare populariteten av Bitcoin på Cash App.
  • Företagets aktiekurs hoppade.
  • I en bokföringsegenskap var Square tvungen att markera värdet på Bitcoin som det innehar.

Kvadratets aktiekurs hoppade över 6% i efterhandshandel på torsdag efter att betalningsjätten tillkännagav resultatet för första kvartalet som mer än fördubblade Wall Street-förväntningarna. Företagets resultat per aktie uppgick till 41 cent jämfört med de 16 cent som analytiker hade förutspått, medan intäkterna ökade 266% jämfört med året innan till 5,06 miljarder dollar.

Det iögonfallande hoppet i intäkter kom främst från Squares försök att låta kunder köpa och sälja Bitcoin med sin Cash-app. Exklusive Bitcoin Intäkterna, som växte 11-faldigt jämfört med året innan, tog företaget sammanlagt 1,55 miljarder dollar för kvartalet.

”Bitcoinintäkter och bruttovinst gynnades av en ökning av bitcoinpriset, bitcoinaktivitet och tillväxt i kundefterfrågan”, säger företaget i ett brev som meddelar resultaten.

Square noterade att det tjänar 2% på Bitcoin-transaktioner och att dess totala vinst från kryptovalutan uppgick till 75 miljoner dollar för första kvartalet.

Liksom PayPal och andra fintech-jättar åtnjuter Square en ekonomisk medvind från kryptovaluta men också från större pandemirelaterade trender som har uppmuntrat konsumenter att släppa pengar till förmån för e-handel och digitala plånböcker. Square har sett den största tillväxten i sin verksamhet från krypto- och Cash App-aktiviteter, men den har också ett antal andra blomstrande affärsenheter, inklusive dess handelsterminaler och affärslånverksamhet.

I slutet av 2020 och början av 2021 köpte Square sammanlagt 220 miljoner dollar i Bitcoin för att lägga till sin företags balansräkning. Ironiskt nog tvingade emellertid dessa inköp företaget att rapportera en nedskrivning på 20 miljoner dollar i sina böcker för innevarande kvartal. Trots att marknadsvärdet på Square’s Bitcoin-skatten uppgick till 472 miljoner dollar den 31 mars, innebär en särprägel i redovisningsregler att företag måste rapportera en förlust när priset på kryptovaluta sjunker under inköpspriset – men de får inte rapportera ett pris öka.

På torsdag tillkännagav Twitter – ett företag som har samma grundare och VD som Square – en ny ”tip jar” -funktion på plattformen som låter användare betala varandra med en mängd olika plattformar inklusive Venmo och Cash App. Den nya funktionen verkar vara en naturlig passform för kryptobetalningar, särskilt med tanke på de nära förbindelserna mellan Twitter och Square. Square nämnde inte Twitter-funktionen i sin intäktsrapport, medan Twitter inte omedelbart svarade på en fråga om när eller om spetsburken skulle innehålla ett kryptoalternativ.

Kvadrataktie handlades till $ 230 per 17:45 ET på torsdagen, upp från $ 223 vid marknadsstängning.Source link