FTX VD på 19-årig sponsring av Miami Heat: ’Vi behöver inte de andra 18 åren för att få fonderna’

[ad_1]

Miami Heat NBA-serien har spelat i American Airlines Arena i 22 år. Men i april tillkännagav franchisen en ny sponsor för namngivningsrättigheter: kryptovalutautbyte FTX.

Som den ”officiella och exklusiva utbytespartnern för kryptovaluta i Miami Heat” kommer FTX att lägga sitt namn på Heat-arenan och ha framträdande varumärke inom arenan, det kommer också att delta i tävlingar och kampanjer samt koppla upp sig till Heat digitalt innehåll.

FTX och Heat avslöjade inte de finansiella detaljerna i sponsringsavtalet, men Miami Herald rapporterade att det var en 19-årig, $ 135 miljoner affär, detaljer som Avkryptera bekräftades oberoende. På fredagen på scenen vid Ethereal Virtual Summit 2021 drivs av Avkryptera, Bekräftade FTX-koncernchefen Sam Bankman-Fried att hans företags Heat-avtal är i 19 år.

Och till alla som ifrågasätter om ett kryptoföretag som bara har funnits i två år verkligen har råd att underteckna ett 19-årigt sportsponsorskap, lade Bankman-Fried några tvivel till vila med en deklarativ kommentar om hur bra hans företag har gjort under kryptotjuret det senaste året.

”Det är en bra fråga”, sa han. ”Utan att gå in på detaljerna har det varit ett ganska bra år för oss. Till den punkt där vi uppriktigt sagt inte behöver lita på de andra 18 åren för att ha medel för detta. Så det har varit ett fenomenalt år för ett antal företag, och särskilt för kryptoindustrin. Och då tror jag oss, ännu mer. Och så, det har gett oss en ganska stor kudde. ”

Implikationen: FTX klarar sig så bra, det kan bara betala hela kontraktet på 135 miljoner dollar.

Förutom Heat tecknade FTX nyligen nr 1 NFL Draft-plockning Trevor Lawrence till ett lukrativt godkännandeavtal med Blockfolio, kryptoprisspårningsappen. (FTXs amerikanska verksamhet, FTX.us, äger Blockfolio och är en separat enhet från sin globala verksamhet FTX.com; Bankman-Fried är VD för alla tre.)

Bankman-Fried sa att tanken bakom sportmarknadsföringen är tydlig: ”Vi ville verkligen få vårt namn där ute. Och detta är ett av de mest profilerade sätten att göra det på. Vi gjorde en undersökning av de möjliga öppningarna, och Miami stod verkligen där ute av två skäl: Det är ett fantastiskt team, och det är en fantastisk stad, men också, det är bara en stad som passade bra för oss med vad borgmästare Suarez och hela besättningen där har gjort för att försöka ta in teknik och särskilt krypto. ”

Borgmästare Suarez, som har lett en aggressiv offentlig anklagelse för att förvandla Miami till Crypto City, var också med på Ethereal Summit-panelen och drog en likhet mellan vad han har gjort i Miami för att locka kryptoentreprenörer och vad Bankman-Fried har gjort för att växa namnigenkänning av FTX.

”Jag tror för oss, när det gäller att vara konkurrenskraftig – och i Sams miljö är han i en extremt konkurrensutsatt miljö – du letar alltid efter vad är den kanten?” Sa Suarez. ”Jag tror att i fallet med FTX, för Sam, är det obestridligt att hans stora investering [with the Heat] har producerat en enorm avkastning på investeringen i termer av de fantastiska medier som han redan har fått. Som han sa, på dag ett kunde han betala för det och dag ett fick han en otrolig avkastning på sin investering. Så han är helt klart en bra investerare. ”

[ad_2]

Source link