FTX och Circle Partner för att förbättra USDC Stablecoin-support

I korthet

  • Kryptovalutaväxling FTX har samarbetat med kryptobetalningsföretaget Circle för att utöka sitt stabila utbud och lägga till ytterligare stöd för USD Coin (USDC).
  • USDC, gemensamt skapat av Circle och kryptovalutautbyte Coinbase, är en dollar-pegged stablecoin, värderad till $ 1 USD hela tiden.

Cryptocurrency exchange FTX på fredag ​​förstärkte sitt stöd för USD Coin (USDC) genom ett partnerskap med Circle, medskapare av USDC.

Partnerskapet kommer att göra det möjligt för kunderna i FTX, liksom de till dess dotterbolag, Blockfolio, att använda ACH, internationella banköverföringar och kredit- och betalkort för att finansiera sina dollarkonton och få medel direkt avvecklade i USDC. Genom rutten ’fiat-till-USDC’ kan kunderna överföra stallkoinen på Ethereum och Solana.

USDC är en dollar-pegged stablecoin utformad för att värderas till $ 1 USD. Det skapades gemensamt av Circle och Cryptocurrency Exchange Coinbase i september 2018 och underhålls av ett konsortium som heter CENTRE. Dess cirkulation har vuxit från 400 miljoner i början av 2020 till över 15 miljarder idag.

USDC är registrerat hos och reglerat av den amerikanska vakthunden för finansiell brottslighet FinCEN. Det granskas också av Grant Thornton, ett ledande bokföringsföretag.

”Circle har varit en pionjär inom att få fiat att arbeta på blockchains i nästan åtta år och har byggt djupa möjligheter för att underlätta betalningar i krypto”, säger Sam Bankman-Fried, medgrundare av FTX i ett uttalande.

USDC har många konkurrenter, alla kopplade till US-dollar. Det största stablecoin efter marknadsvärde är Tether, som en gång hävdade att det hade en ekvivalent dollar i banken för varje Tether i omlopp. Detta påstående har alltmer kommit under granskning; den avslöjade den här veckan att den innehar 76% av sina reserver i kontanter och likvida medel.

Andra stablecoins inkluderar Gemini dollar, True USD och Paxos.Source link