FTX-handelsvolymen översteg 400 miljarder dollar i april

FTX har blivit ett av världens största kryptovalutabörser efter att ha överskridit 400 miljarder dollar i handelsvolym i april.

Förra månaden såg börsen också 14 miljarder dollar i genomsnittlig daglig volym, med öppet ränta som toppade över 10 miljarder dollar. Detta representerar en 25-faldig tillväxt jämfört med april 2020. FTX är också världens snabbast växande börs när det gäller marknadsandelar och nya produkter. Den har för närvarande cirka en miljon registrerade användare.

FTX: s utveckling

Efter en treårsperiod på det kvantitativa handelsföretaget Jane Street Capital och med att starta Alameda Research i slutet av 2017 startade Sam Bankman-Fried FTX för två år sedan. Handelsplattformen för digitala tillgångar firade sitt tvåårsjubileum den 8 maj.

I ett uttalande noterade Bankman-Friend hur företaget började med att identifiera vad som tycktes vara en nisch på marknaden. ”Vi tittade på tillståndet för världens kryptobörser och identifierade ett gap på marknaden för en pålitlig och säker plattform som är tillräckligt robust för att tillgodose behoven hos institutionella handlare och andra kraftanvändare,” sa han. ”Två år senare har FTX etablerat sig som ett ledande kryptobörs som erbjuder innovativa och branschledande produkter.”

I en av de största transaktionerna förra året förvärvade företaget portföljspårningsapp Blockfolio för 150 miljoner dollar. Vid den tiden sa Bankman-Fried att FTX inte skulle avveckla företaget utan åtagit sig att göra Blockfolio ”massivt större”. FTX började också erbjuda sina användare en mobilapp i början av året.

FTX Foundation

Tillkännagivandet noterade också FTX-stiftelsens framsteg och betonade att Bankman-Fried är en anhängare av ”effektiv altruism.” FTX grundade sin stiftelse i februari 2021 med mandat att rikta 1% av FTX-avgiftsintäkterna ”till organisationer som har störst positiv inverkan på världen.”

Sedan dess har stiftelsen donerat 730 000 $ till organisationer som GiveDirectly, Clean Energy Innovation och Oxygen for India. Stiftelsen öronmärkt ytterligare 7,4 miljoner dollar till välgörenhetsarbete sedan starten. Dessa medel kommer dock huvudsakligen från användare av plattformen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link