Fransk fotboll och Sorare släpper första NFT-kort från en nationell trupp

Sorare tillkännagav i morse ett nytt licensavtal med franska fotbollsförbundet (FFF) för att släppa icke-fungibla tokens (NFT).

Samarbetet mellan det franska fotbollslandslaget och Sorare markerar första gången som ett landslag erbjuder en NFT-samling. Nationella truppens nya digitala kort kommer att gå med i mer än 140 andra licensierade lag som Sorare har säkrat som Bayern München, Juventus, Liverpool, Paris Saint-Germain och Real Madrid.

Övergången att införliva landslag i deras NFT-samling är nästa naturliga drag för den digitala samlingsplattformen. Plattformen har en massiv internationell fansbas att hämta från och rapporterar aktiva månadsanvändare i nästan 100 000 från 140 länder. Med tanke på att Frankrike är regerande världsmästare var de det perfekta valet att bli det första landslaget att samarbeta med.

Sorares VD, Nicolas Julia, uppgav att: ”Idag är en historisk dag för Sorare när vi släpper världsmästarna till spelet genom vårt unika samarbete med franska fotbollsförbundet!”

”Teamet brinner och mycket mer kommer snart för att ge dig det bästa av fotbollsvärlden”

Det officiella tillkännagivandet kommer att följas av Frankrikes debut vid EM 2020 i deras match mot Tyskland tisdag. De nya korten kommer att finnas tillgängliga för Sorares tävling i Europa 2020 som slutar den 11 juli.

Den franska samlingen

Licensavtalet kommer att möjliggöra skapandet av NFT-digitalkort för det franska herrlaget för Euroturneringen. Korten har samma verktyg som klubbversionerna av varje spelares kort. Varje NFT är också en del av den aktuella leveransen av varje spelares utgåva av 111 kort på säsongen 2020.

Från och med Game Week 174 tilldelas toppspelare från pågående Global Nations-turneringar landslagskort och kommer att växa i takt med att lagen elimineras från spel. Av dessa vinnare vinner de tre bästa i varje turnering automatiskt ett slumpmässigt FFF Super Rare-kort.

Podiumfinisher i Global All-Star-divisionen kommer också att ha en chans att vinna ett av de nya korten. Några av de mer eftertraktade namnen på listan är Antoine Griezmann, Paul Pogba och Hugo Lloris.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link