Fox skapar NFT Studio för att marknadsföra ’Rick and Morty’ Creator’s New Show


I korthet

  • Dan Harmons animerade show ”Krapopolis” kommer att vara ”den första någonsin curated på blockchain.”
  • Konsumenter kommer också att kunna köpa NFT: er baserat på karaktärer och inställningar.

Fox är mest känd för ”Simpsons, ”glossy schlock från Ryan Murphy (” Nip / Tuck ”;” American Horror Story ”), och en show där B-listans kändisar sjunger medan de är klädda som pälsar.

Så lansera en NFT studion verkar som en rimlig pivot.

Fox Entertainment VD Charlie Collier meddelade samtidigt att sändningsnätets höstuppställning på årets media Upfronts lanserade att företaget bildar Blockchain Creative Labs för att skapa icke-fungibla tokens baserat på den immateriella äganderätten som det äger.

Spetsen för popkulturen. Bild: Fox

Enligt Fox kommer marknadsplatsen att ”samla och sälja digitala varor, allt från NFT-filer av enastående karaktär och bakgrundskonst, och GIF-filer, liksom tokens som ger exklusiva sociala upplevelser för att engagera och belöna superfans.”

NFT-studioens debut kommer att anpassas till premiären av ”Krapoplis, ”en ny animerad serie hjälmad av”Rick och Morty ” och ”Gemenskap” skaparen Dan Harmon.

”Som ett annonsörsfokuserat, artist-first och animationsbesatt företag kommer Fox att ta annonsörer in i världen av blockchain-drivna tokens, inklusive NFT,” sa Collier. ”Och Dans serie, som för närvarande heter”Krapopolis, ’kommer att vara den första någonsin curated helt på blockchain. Och precis som vi gör detta för vår egen animation hjälper vi också dina varumärken att få kontakt med fans och entusiaster via NFT. ”

NFTS är unika digitala tokens som finns på en blockchain. De kan användas som ägarhandlingar kopplade till digitala eller fysiska konstverk, musik eller digitala samlarobjekt, till exempel NBA Top Shot-video ”ögonblick”. Under första kvartalet 2021 registrerade NFT-marknaden 1,5 miljarder dollar i försäljning, enligt DappRadar.

Medan traditionella TV-betyg sjunker när publiken blir mer fragmenterade satsar Fox på NFT: er som ett sätt att pressa varje cent från sina fastigheter.

Eftersom NFT-marknaden har bubblat upp i år har det funnits en växande debatt om upphovsrätt, eftersom enskilda artister och medieföretag båda har drivit in i rymden. I mars övervägde DC Comics, som övervägde sin egen NFT-försäljning, varnade dess konstnärer: ”Observera att det inte är tillåtet att sälja digitala bilder med DC: s immateriella egendom med eller utan NFT, vare sig de återges för DC: s publikationer eller återges utanför ramen för ens avtalsenliga engagemang med DC.” Under tiden började en handfull Marvel-artister sälja NFT på Portion.io i februari, troligtvis också utan Marvels uttryckliga tillstånd.

Fox försöker då komma före kurvan, även om den också har utestående upphovsrättsfrågor att kämpa med. På grund av Disneys förvärv av 21st Century Fox från 2019 äger den förra nu rättigheterna till produkter från Fox TV-studion, till exempel ”The Simpsons. ” Men inte till ”Den maskerade sångaren.”

Håll dig uppdaterad om Nanny av Danny Trejo som tvättbjörn.Source link