Fox häller 100 miljoner dollar i NFT Creation Fund

Amerikanska sändningsjätten Fox har lanserat en ny fond på 100 miljoner dollar för icke-fungibla token (NFT) skapare. Pengarna kommer enligt uppgift att gå till att stödja innehållsskapare, IP-ägare och reklampartner för att bygga, lansera och sälja NFT och digitala upplevelser.

Enligt rapporter som utfärdades den 15 juni är sådd av miljoner dollar en del av Fox: s större Blockchain Creative Labs-enhet, som först tillkännagavs i maj.

Blockchain Creative Labs kommer att stå bakom försäljning och administration av NFT-innehåll, liksom annat digitalt innehåll. Mer specifikt kommer produkter som animationskonst och kortformade videor att visas.

Ett av dess första projekt är “Krapopolis”, en satirisk animerad serie som helt produceras på blockchain-teknik – den första serien i sitt slag. ”Rick and Morty” -skaparen Dan Harmon står bakom showen, planerad för programmeringssäsongen 2021-22.

Fox animationsstudio Bento Box Entertainment kommer att samproducera serien. Studioens VD och grundare, Scott Greenberg, är också vid rodret för Blockchain Creative Labs.

NFT-enheter visar inga tecken på att sakta ner

Juni har varit en händelserik månad i NFT-rymden. Fox: s investering på flera miljoner dollar är bara det senaste steget i den ständigt växande sektorn.

Den 15 juni avslöjade rapporter att en decentraliserad Marvel NFT-marknad kommer till Binance Smart Chain (BSC). Marknadsplatsen är särskilt inriktad på fans av Marvel Comics och gör det möjligt för skapare att förvandla tillgångar till NFT. Dessutom kan användare tjäna Marvel-fan-tokens ($ MV) med varje interaktion de gör på plattformen. Detta inkluderar att skapa och dela digitalt konstverk eller skicka NFT-konst som en gåva.

Samma dag rapporterades det också att jätten Sotheby’s för konstförmedling skulle auktionera ut källkoden för internet som en NFT. Sir Tim Berners-Lee skrev 9 555 kodrader 1989 när han arbetade på CERN.

Den vinnande budgivaren får tillgång till HTML-dokument som fungerade som den ursprungliga ägarmanualen för den globala webben, plus ett specialbrev från Berners-Lee själv. Dessutom kommer de att förvärva en 30-minuters video som visar koden och en digital affisch som visar alla 9 555 kodrader och Sir Tim Berners-Lee’s handskrivna signatur.

NFT har också fortsatt att sätta sitt prägel på sportvärlden. Senast samarbetade blockchain fantasyfotbollsspel Sorare med franska fotbollsförbundet för att släppa en NFT-kortserie. Det franska landslaget är aktivt involverat i samarbetet och är det första laget i sitt slag som erbjuder en NFT-samling.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link