Fossil Fueled-Bitcoin Miner Greenidge åtar sig att kompensera utsläppen

I korthet

  • Greenidge använder för närvarande naturgas i sin Bitcoin-gruvdrift.
  • På fredagen tillkännagav det att det är fast beslutet att uppnå 100% koldioxidneutralitet.
  • Det hoppas kunna uppnå detta genom kolutjämning.

Greenidge Generation, en enorm naturgasdriven Bitcoin gruvdrift i upstate New York, meddelade på fredag ​​att det kommer att bli koldioxidneutralt i början av juni.

”Vi visar att vi kan ge samma kritiska transaktion verifierings – och bearbetningstjänster för att säkerställa bitcoin nätverk samtidigt som det bibehåller ett helt koldioxidneutralt fotavtryck, säger VD Jeffrey Kirt i ett påstående.

”Vi uppmanar andra att tillsammans med oss ​​avsevärt minska utsläppen av växthusgaser nu.”

Elon Musk vill städa upp Bitcoin

Nya oro över miljöskadorna orsakade av Bitcoin-gruvdrift uppstod efter att Elon Musk meddelade onsdagen att Tesla, hans elbilsföretag, accepterar inte längre Bitcoin för betalningar på sina bilar på grund av Bitcoin-gruvindustrins beroende av fossila bränslen.

Musk sa att han inte kommer att sälja mer av det 1,5 miljarder dollar i Bitcoin Tesla köpte i januari. Tweeten knackade flera tusen dollar på Bitcoin pris – nu strax under $ 50 000, eller ungefär $ 15 000 lägre än historien om $ 63 500, som uppnåddes förra månaden.

Kommer Greenidge att leva upp till sitt namn?

Greenidge var en nedlagd kolanläggning tills ett riskkapitalföretag tog tillbaka den online 2017 och bytte den till naturgas. År 2019 började Greenidge använda en del av sin genererade kraft för att min Bitcoinoch 2020 började gruvverksamheten i full gång.

Förra månaden tillkännagav Greenidge planer på att massivt utvidga sin Bitcoin-gruvverksamhet, framkallar oro från lokalbefolkningen att växten skulle skada sjön den hämtar vatten från och bidra till global uppvärmning.

Nu är Greenidge engagerad i koldioxidneutralitet. Det planerar att komma dit genom att investera i förnybar energi i USA projekt.

Greenidge kommer också att fortsätta sitt deltagande i det regionala växthusgasinitiativet, där deltagande stater auktionerar ut CO2-utsläpp och investerar intäkterna i program för ren energi.

Sedan 2017 har Greenidge täckt 100% av sina koldioxidutsläpp från sitt gaskraftverk genom att köpa RCGI-utsläppsrätter. Förutom Bitcoin-gruvdrift driver Greenidge också New Yorks energinät. Bitcoin-gruvdrift har dock visat sig vara mycket mer lönsamt.

Att minska utsläppen någon annanstans kommer inte att minimera utsläppen som Greenidges anläggning spewar ut 24/7, men det kommer även att utjämna saker.

Koldioxidutjämning är inte utan kritiker. väktare spaltist George Monbiot liknar kolförskjutning till den katolska praxis att sälja ’avlats’ – gå ut ur helvetet för dina synder.Source link