” Första ” kolneutrala Bitcoin-tillgången på Celo Blockchain lanserades

Wrapped har meddelat Eco BTC (eBTC), enligt uppgift den första ”gröna” bitcoinbaserade tillgången, är tillgänglig.

Torsdagen markerade en viktig dag i kryptovärlden för miljömedvetna investerare. Wrapped tillkännagav lanseringen av eBTC, som kallas den första koldioxidneutrala eller ”gröna”, bitcoin (BTC) -backade tillgången. Nu kan investerare, som är oroliga för kryptos effekt på miljön, bli exponerade för bitcoin utan att äventyra deras tro. Investerare kan göra transaktioner med en tillgångsstödd 1: 1 med BTC.

Ytterligare fördelar för miljöaktivister som vill investera är förmågan att spåra data som är nödvändiga för hållbarhetsprogram och använda BTC i handels- och decentraliserade finansieringsappar (DeFi) med ett sinne för miljön. eBTC kommer att finnas tillgängligt på Celo blockchain via Ubeswap-programvaran.

Den nya gröna tillgången kombinerar bitcoin med MOSS Earth Carbon Credits (MCO2) i en ny enda digital tillgång. MOSS Earth är en av branschens största miljöplattformar som hoppas kunna bekämpa klimatförändringar genom att minska koldioxidavtrycket i digitala valutor.

MOSS kolkrediter är kodade i blockchain och är helt tokeniserade. De tokeniserade koldioxidkrediterna hjälper till att växa globala miljöbevarande insatser.

När priset på bitcoin stiger, efter den senaste kraschen, så ökar den oro över energin som används av kryptokurvor i allmänhet. I åratal har experter inom branschen höjt några ögonbryn över den verkligt stora mängden energi som krävs för att bryta nya mynt i omlopp.

Enbart Bitcoin har ett koldioxidavtryck som kan jämföras med hela länder som Nya Zeeland. Varje producerar cirka 36,95 megaton CO2 per år. Faktum är att om bitcoin i sig var ett land skulle det rankas trettiotre globalt och konsumera nästan 77,78 terawattimmar (TWh). Med andra ord använder bitcoinbrytning tillräckligt med energi för att driva hälften av Australien. Vissa forskare, som de från Cambridge, tror att antalet kan vara närmare 110,55 TWh.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link