Försäkringsbolag som accepterar krypto för premiumbetalningar

Universal Fire & Casualty Insurance Company (UFCIC) har blivit det första försäkringsbolaget som accepterar kryptovaluta för premiumbetalningar.

UFCIC är baserat i Detroit och erbjuder traditionella fastighets- och olycksfallsförsäkringar till småföretagare i hela USA. Dessa inkluderar tjänster för kommersiell egendom, allmän ansvarsskyldighet, inlandssjöfart, företagsägares försäkringar (BOP) och kommersiell säkerhet.

För att upprätthålla en fördel i en sådan konkurrensutsatt miljö söker UFCIC en teknisk fördel. Enligt UFCIC EVP, chefsstrategi och analyschef, John Lucker, med krypto för vanliga kundförsäkringstransaktioner ”handlade det inte om, utan när.”

Lucker framhöll att använda dem för att tillhandahålla ett bredare utbud av bekväma betalningsalternativ för deras direkta säkerhetsportal online.

UFCIC accepterar för närvarande en mängd olika kryptovalutor, såsom bitcoin, ethereum, bitcoin cash och litecoin. Kunder kan använda dem för att göra premiebetalningar för direkta onlinelicenser och tillåta obligationer och andra säkerhetsobligationsprodukter. UFCIC: s betalningsprocessor underlättar också automatiskt kundernas betalningsprocesser.

“Medan vi är stolta över att vara det första amerikanska försäkringsbolaget som erbjuder denna förmåga, sitter vi inte stilla”, säger Rick Klimaszewski, VD, COO och chef för UFCIC: s säkerhetsobligationsverksamhet. “Framöver kommer vi att fortsätta att utöka menyn med alternativ för kryptovaluta som är tillgängliga för premiumbetalning och kundens bekvämlighet.”

Innovation för att tävla

Som nämnts ovan introducerades kryptobetalningar för att underlätta betalningar för UFCICs nya webbaserade portal för direkt säkerhet. Detta är ytterligare ett exempel på hur företaget överväger innovativa metoder för att bibehålla sin konkurrenskraft, avslutade Klimaszewski.

Förutom dessa antaganden tillade VD Chris Timm också att företaget använder avancerad analys som utnyttjar förutsägbara modeller, artificiell intelligens (AI) och Big Data-resurser.

Andra företag tar också en liknande metod för att anta kryptobetalningar. Även om en av de mest uppmärksammade instanserna verkar ha vänt tillbaka, driver många andra företag framåt. Medan UFCIC inte namngav sin betalningsanpassare har BitPay varit en av de mest aktiva spelarna där ute.

I mars började BitPay underlätta kryptobetalningar för lyxhotellskedjan Kessler Collection. Nästa månad började plattformen tillhandahålla sina tjänster till online-återförsäljaren Newegg, såväl som arbetsplatsdelningsplattformen WeWork. BitPay CCO Sonny Singh belyste hur hans verksamhet blomstrade mot bakgrund av den ökade efterfrågan på kryptobetalningskapacitet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link