Föreslog Elon Musk att Tesla tappar sin Bitcoin?

I korthet

  • Bitcoins pris går för närvarande nedåt.
  • Elon Musk stöder inte längre myntet.
  • Kommer Tesla att sälja sina Bitcoin-innehav snart?

Tesla och SpaceX VD Elon Musk kan ha antydt på Twitter idag att Tesla har sålt eller planerar att sälja sin Bitcoin.

När Twitter-användare @Cryptowhale twittrade det hypotetiska scenariot att ”Bitcoinare kommer att slå sig nästa kvartal när de får reda på att Tesla dumpade resten av deras #Bitcoin innehav, ”svarade Musk med ett enda ord:“ Sannerligen. ”

Även om det är oklart vad Musk håller med om, eller om han ens håller med överhuvudtaget, antyds att Tesla skulle kunna dumpa 43 200 Bitcoin den köpte in Februari i år för 1,5 miljarder dollar hjälpte till att sänka priset på Bitcoin med nästan 5 000 dollar, ner till 44 700 dollar.

Musk, som har tillbringat mycket av året med att stödja Bitcoin, började kasta myntet tidigare i veckan, och äntligen visade sig upp till miljöskadorna orsakade av fossila bränsledrivna Bitcoin gruvdrift operationer.

Resten av dagens skada skedde när Musk utvidgade sin kritik mot Bitcoin och lobbade invektiver mot krypto Twitters ljusaste och bästa Bitcoin-maximalister, och riva sönder deras påstående att proof-of-work mining hjälper till att decentralisera nätverket.

”Hej kryptovaluta” experter ”, någonsin hört talas om PayPal? Det är möjligt … kanske … att jag vet än du inser hur pengar fungerar, [sic]”Twittrade Musk, som hjälpte till att hitta betalningsjätten.

Musk siktade mot kryptopodcaster Peter McCormack, som beskrev Musks senaste kritik av miljöpåverkan av Bitcoin som ”dåligt informerad.”

McCormack hade förklarat långt varför han tror att Musk har fel – speglar de otaliga Twitter-trådarna som gör detsamma. Musk svarade: ”Motbjudande trådar som detta gör att jag vill gå in på Doge.”

Musk tränade också sina synpunkter på Michael Saylor, Bitcoin-ultra-bullen, som har använt statskassan i sitt företag, det amerikanska molndatorföretaget MicroStrategy, för att spendera miljarder dollar på Bitcoin.

Musk kallade honom ”Saylor Moon” och föreslog att han skulle klä sig ut som anime-karaktären Sailor Moon ”med” Bitcoin ”tatuerat högt på låren.” Saylor tog hakan på hakan innan han omdirigerade Musk till sin pedagogiska webbplats för Bitcoin: hope.com.

Musk slet igenom påståendet att Bitcoins konsensusmekanism för bevis på arbete hjälper den att hålla sig decentraliserad.

Han twittrade: ”Bitcoin är faktiskt mycket centraliserat, med överflöd som styrs av en handfull stora gruvföretag. En enda kolgruva i Xinjiang översvämmade och dödade nästan gruvarbetare och Bitcoin-hashgraden sjönk med 35%. Ljud ”decentraliserat” för dig? ”

Vad eller vem kommer Musk att attackera härnäst? Läs det här först.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link