”Förbered dig på krypto” säger Tanzanias president till finanschefer

Tanzanias president Samia Suluhu Hassan sa att hennes land borde förbereda sig för ett större antagande av kryptovalutor.

I en Tal i Mwanza på söndag sa president Suluhu landets finanschefer att förbereda sig för kryptovaluta. Hon förklarade också att åldern för krypto och blockchain gick upp och uppmanade sitt land att gå med gott exempel. ”Vi har bevittnat framväxten av en ny resa via internet”, sade hon.

Men hon noterade också att många ”inte har accepterat eller börjat använda dessa rutter”. Hon signalerade kryptovalutor som framtiden för finansiering och uppmanade centralbanken att ”börja arbeta med den utvecklingen.”

Hon tillade att det borde ”vara redo för förändringarna och inte fångas oförberedda.” Dessa övertaganden indikerar implicit att centralbanken skulle kunna börja arbeta med en centralbank digital valuta (CBDC).

Nationell adoption

Dessa kommentarer kommer på hälarna när El Salvador antar bitcoin som lagligt betalningsmedel, eftersom fler länder runt om i världen i allt högre grad accepterar kryptovalutor. El Salvadors president Nayib Bukele talade ursprungligen om fördelarna med att anta bitcoin under den senaste Bitcoin-konferensen i Miami. Dessa inkluderade en ökning av antalet jobb och ökade investeringarna i El Salvador.

Kort därefter den 9 juni lade president Bukele fram ett lagförslag som skulle erkänna bitcoin som lagligt betalningsmedel i landet. Räkningen gick sedan över, vilket gjorde El Salvador till det första landet i världen som erkände bitcoin som lagligt betalningsmedel. Med antagandet pågår meddelade president Bukele att han skulle använda energi från vulkaner för att driva bitcoinbrytning.

Användning i Afrika

Under tiden tillbaka i Afrika växte P2P bitcoin-handelsvolymerna med 50% jämfört med föregående år i maj och uppgick till över 17 miljoner dollar i volym. Under de senaste sex månaderna har de flesta afrikanska länder visat en ökning med 15-30% av bitcoinvolymen.

Som referens upplevde faktiskt Nordamerika en minskning av handelsvolymen med 18%. Medan Nordamerika fortfarande är den mest aktiva växer P2P-handelsvolymen dock snabbast i Afrika.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link