Förbered dig för en översvämning av NFT för collegeidrottsman nen


Media säger att NFT är döda.

Under den första veckan i juni Protos, Gizmodo, Hypebeast, de New York Post, och Kvarts, alla förklarade att NFT-marknaden var en bubbla som dök upp i maj, med hänvisning till statistik från NonFungible.com. Och faktiskt antyder statistik från andra spårningswebbplatser att prisvolymen nådde ännu högre tid i april. På NBA Top Shot, en av de mest framstående NFT-marknadsplatserna, har den totala prisvolymen minskat med 33% under den senaste veckan enligt DappRadar, och det totala antalet handlare har minskat med 14%. Statistiken förstärker uppfattningen att blockchain-baserade samlarföremål var en passande modefluga.

Men jag misstänker att NFT: s död har överdrivits kraftigt.

När vi pratar om NFT-enheter tenderar vi att placera hela sortimentet under ett gigantiskt paraply och klumpa ihop olika typer som har olika nivåer av popularitet och klibbighet, från musik till konst till spel till sport. Men varje kategori har exempel på spännande och axelvärdiga erbjudanden.

På lång sikt tror jag att vi kommer att se coola användningsfall för NFT som vi inte ens har sett än. Och i en närmare framtid kan en ny flod av college-idrottsman NFTs föra pengar och uppmärksamhet tillbaka till utrymmet.

För tre månader sedan sålde senior Luka Garza, University of Iowa, AP Men’s College Basketball Player of Year, sin egen NFT en vecka efter att Iowa förlorade i NCAA-turneringen. På grund av NCAA: s “amatörism” -regler som förbjöd idrottare att göra affärsavtal, fick Garza vänta tills hans sista högskolesäsong hade avslutats.

Nu har allt förändrats. Från och med den 1 juli tillåter NCAA idrottare att dra nytta av sitt eget namn, bild och likhet (NIL). Det är en havsförändring i högskolans sportvärld som många trodde aldrig skulle hända.

Flodgrindarna öppnade vid midnatt dag ett. Quarterbacks Graham Mertz från University of Wisconsin och Spencer Rattler från University of Oklahoma twittrade ut sina nya personliga varumärkeslogotyper; Hanna och Haley Cavinder, tvillingbasketspelare vid Fresno State University som har 3,3 miljoner TikTok-anhängare, undertecknade med Boost Mobile.

Och Florida State University quarterback McKenzie Milton och University of Miami quarterback D’Eric King grundade ett NFT-företag.

Självklart är det inte alla NFT: er som vi håller på att se från college-idrottare som är värdefulla användningar av tekniken.

Det kommer att finnas pengar från college-stjärnor som vill tjäna pengar snabbt på deras tillfälliga berömmelse på banan eller på fältet. Och det är okej. Det kan också vara värdefulla och omtänksamma ansträngningar från idrottare som verkligen vill ansluta sig till sina fans.

NBA-spelaren Spencer Dinwiddie, en tidig kryptoflaggvänare, planerar att rekrytera några college-idrottare till sin kryptodrivna influensaplattform Calaxy, som just samlat in 7,5 miljoner dollar i finansiering.

Men han har viss visdom för de idrottare som undertecknar snabba intyg. “Uppenbarligen är det en guldrush just nu, folk rusar för att skriva vad de kan, tjäna vad de kan”, sa Dinwiddie till mig i en intervju den här veckan. “Det kommer att gå tillbaka till medelvärdet, och människor börjar bli mer strategiska för hur de ser på deras varumärke och värdesätter sitt varumärke, och vilka företag de väljer att anpassa sig till.”

Dinwiddie förväntar sig att se många fler idrottsman NFTs – på college och proffsen. Det kommer i sin tur att tvinga de stora ligorna att anamma krypto.

“Med NFL-idrottare som gör sina NFT-ser, kommer du att se NFL göra mer av ett tryck, för ingen liga vill vara i en situation där de känner att spelarna kommer att springa av och springa fram något som de inte kan ha kontroll över, säger Dinwiddie. “Så NFL kommer att komma in i spelet, det är oundvikligt.”

NBA är redan i spelet med Top Shot, och MLB har varit i spelet sedan 2018 med MLB Crypto Collectibles (den där föll platt).

NIL-regler kommer att leda många fler college-idrottare att komma in i NFT-spelet (och kanske till och med NCAA också), och det kan återanvända NFT-marknaden som så många har förklarat döda.

Detta är Roberts på Crypto, en helgkolumn från Decrypt Chief-Editor Daniel Roberts och Decrypt Executive Editor Jeff John Roberts. Registrera dig för Decrypt Debrief-nyhetsbrevet för att få det i din inkorg i framtiden. Och läs förra helgens kolumn: Fungerar Bitcoin Marketing på sportfans?

Source link