För att föra Bitcoin till DeFi, startar Sovryn $ 500K Hackathon

I korthet

  • Sovryn erbjuder 500 000 dollar i bounties och bidrag till vinnarna av en hackathon.
  • Sovrython är i samarbete med Gitcoin.

Decentraliserad ekonomi och Bitcoin är som krita och ost. Till skillnad från Ethereum, blockchain hem till alla större DeFi-protokoll, stöder Bitcoin inte smarta kontrakt.

2020 kom DeFi-protokollet Sovryn ut med ett sätt att länka DeFi till Bitcoin-blockchain. Den är byggd på Rootstock (RSK) -plattformen, en tillståndsfri Bitcoin-sidokedja som stöder smarta kontrakt.

På fredag ​​inledde Sovryn en hackathon för att hjälpa till att plocka ut plattformen, som stöder icke-depåbevis Bitcoin-utlåning, upplåning, marginalhandel och swappar. I samarbete med Gitcoin kommer ”Sovrython” att erbjuda 500 000 dollar (hälften i bounties och hälften i bidrag) till vinnarna efter det att den avslutas den 18 juli.

Sovryn säger att målet är att identifiera bra projekt och team. Som ”ExiledSurfer”, Sovryn kommunikationschef (som begärde att vi skulle utelämna hans riktiga namn),” visionen är en långsiktig, integrerad, för att göra bitcoin ostoppbar. ”

Handlare har låst 55 miljoner dollar i protokollet, bara en bit av 66 miljarder dollar låsta i hela DeFi. Plattformen är ett av ett växande antal företag, projekt och grupper som bygger på Bitcoin blockchain och växer ekosystemet.

Sådana projekt försöker få DeFi direkt till Bitcoin; BTC-innehavare har länge varit tvungna att konvertera Bitcoin till ERC-20-tokens, såsom Wrapped Bitcoin, för att få tillgång till omfattningen av decentraliserade börser och utlåningskontrakt på Ethereum.

”Det finns ett rikt ekosystem som precis börjar få dragkraft”, säger ExiledSurfer. ”Bitcoinare är skeptiska och vill inte acceptera att det existerar och fastnar fortfarande i” shitcoin ”-berättelsen.”

ExiledSurfer tror att partnerskap med Gitcoin kan föra Bitcoin och Ethereum fans tillsammans. Genom att förstärka varandra kan de besegra den verkliga fienden, som ExiledSurfer ser det – fiatvaluta.

”Något liknande Gitcoin finns inte för bitcoinutveckling”, säger ExiledSurfer. ”Medan vi tar Ethereans till Bitcoin DeFi, tar vi Bitcoiners till Ethereums öppna källkortsutvecklingsfinansiering.”

Source link