Flera vattenkraftverk till salu i Kina när Crypto Miners flyr

Eftersom Kina fortsätter att exilera gruvarbetare av kryptovaluta, likvideras även utrustning relaterad till gruvdrift.

Enligt South China Morning Post har ett antal intressanta artiklar dykt upp på begagnade webbplatser i Kina. Medan gruvutrustningar och annan utrustning relaterad till branschen har dykt upp mer och mer nyligen på grund av förbud, är ett kraftverk inte något som många förväntar sig att se på en webbplats som eBay eller Craigslist.

Ändå är det precis den typen av saker du kan köpa just nu online om du är så benägen.

Dessa ” småskaliga ” vattenkraftverk behöver nya kunder efter att kryptogruvsektorn till stor del skickades förpackning av den kinesiska regeringen. Den snabba nedbrytningen av bitcoinbrytningsindustrin har tvingat ägarna till dessa små anläggningar att försöka avveckla sina tillgångar innan efterfrågan på billig kraft torkar helt.

Webbplatsen Xianyu har sett en ökning av vattenkraftverk med en kapacitet på cirka 50 megawatt sedan hårdvaran började i maj. Många av dessa anläggningar finns i södra Sichuan-provinsen, som har varit känt som ett område med omfattande resurser för vattenkraft.

Sichuan och energirika områden som det hade varit ett nav för bitcoin gruvarbetare som åtnjöt den billiga elen som erbjuds av vattenkraft. Från och med förra veckan stängdes 26 bitcoinbrytningsanläggningar i Sichuan ensam.

South China Morning Press (SCMP) kontaktade också några säljare som hade mycket olika svar på sina frågor. En säljare uppgav att om du köper en vattenkraftstation från dem kan du i hemlighet bryta kryptovaluta med den. Tre andra säljare av anläggningar bekräftade att de var till salu på grund av Kinas senaste kraftåtgärder och att priserna på vattenkraftverk drabbades.

Andra uppgav under tiden att deras notering var helt orelaterad till kryptovalutaindustrin och alls.

Grafikkortpriserna drabbas också

Medan de pågående förbuden mot kryptogruvning i Kina har påverkat gruvarbetarna specifikt, känner också andra industrier påverkan. I ett separat stycke från SCMP rapporterades det att priserna på grafikkort har dykt upp efter att Sichuan upphörde med gruvdriften i regionen.

Grafikkorten i fråga används främst för speldatorer, men bitcoingruvarbetare använde dem också i stor utsträckning. Detta orsakade egna problem när spelare inte kunde hitta den hårdvara som behövs för att köra HQ-titlar eftersom de antingen ryckts av gruvarbetare eller hamstras för återförsäljning på vägen. Branschen svarade med att göra fler kort och se, nu när gruvdrift dör i Kina, sjunker kortpriserna.

Rapporten belyser Nvidia Quadro P1000 som är ett nybörjarkort som på måndag morgon sålde för $ 375. Samma produkt såldes för nästan 100 dollar mer i början av maj innan förbuden började falla ner. Prisförändringen spårades av Manmanbuy och är konsekvent från nybörjarmodeller hela vägen upp till avancerade kort som Asus RTX3060.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link