Fler Crypto Asset Firms drar tillbaka ansökan från UK Regulator

Ett ökande antal kryptoföretag drar tillbaka sina ansökningar om att registrera sig hos Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA).

En FCA-talesman sa att antalet övergivna registreringar hoppade med en fjärdedel på mindre än en månad. Cirka 64 ansökningar har dragits tillbaka, vilket är högre än 51 i början av juni, sade talesmannen.

FCA utnämndes i januari till tillsyn över penningtvätt och finansiering av terrorismfinansiering av kryptoföretag. Sedan dess har kryptoföretag varit tvungna att registrera sig hos FCA innan de gör affärer. Hittills har FCA bara registrerat sex företag med dussintals fler som fortfarande bedöms.

Tillfällig kryptohandelstillägg

Företag som registrerade sig i FCA före december 2020 är dock berättigade till de tillfälliga registreringsregistrerna (TRR). Dessa företag kan ansöka om TRR, vilket gör att de kan fortsätta handla medan FCA utvärderar deras registrering.

Den ursprungliga tidsfristen för TRR var den 9 juli men förlängdes nyligen till mars 2022. FCA sa att den förlängde tidsfristen eftersom många företag inte uppfyllde de krav som krävs mot penningtvätt. På samma sätt som korrekt registrering hade “ett oöverträffat antal företag” dragit tillbaka sina ansökningar, enligt FCA: s Mark Steward.

FCA och Binance

Under tiden utfärdade FCA nyligen en varning mot Binance, ett av världens största kryptobörser. Tillsynsmyndigheten hindrade också Binance från att bedriva någon reglerad verksamhet i Storbritannien. Detta innebär att Storbritannien nu går med i andra nationer som har börjat granska Binance.

I ett uttalande på Binance-webbplatsen sägs att Ontario hade blivit en begränsad jurisdiktion. Som sådan rekommenderades alla användare av börsen i Ontario-regionen att “vidta omedelbara åtgärder för att stänga alla aktiva positioner senast den 31 december 2021.” Dessutom sa Japans tillsynsmyndighet att Binance verkade illegalt i landet.

“FCA anpassar sig till andra viktiga tillsynsmyndigheter, särskilt i USA och Asien”, säger compliance-chef för Spectrum Markets Alpay Soytürk.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.



Source link