First NFT går någonsin till auktion på Sothebys


”Quantum” av konstnären Kevin McCoy har gått på auktion på Sotheby’s i New York

Medan icke-fungibla tokens (NFT) är särskilt nya på marknaden skapade digital konstnär Kevin McCoy ”Quantum” 2014. Konstverket präglades ursprungligen i Namecoin blockchain. Och har sedan dess skapats om på Ethereum blockchain. Där det nu är på auktion på Sothebys.

Medan NFT inte nödvändigtvis anses vara den första NFT någonsin, skapades den under förutsättning att den fungerar som digitalt konstverk, innan NFT-mani någonsin övervägs.

McCoy berättar om sitt stycke på Sothebys webbplats och säger att stycket var gjord av kod, med konsten som ”det första autonoma konstverket som var inskrivet i en blockchain.” McCoy tillskriver sitt skapande av ”Quantum” till sitt intresse för Bitcoin.

Efter att ha fått reda på mer om Bitcoin 2013, säger McCoy ”Jag tänkte på hur den bristmekanism som bitcoin presenterade kan vara ett sätt för digitala artister att skapa härkomst- och ägarsystem kring digitala verk.”

För tidigt för NFT-antagande

McCoy medger att han hade idén kring NFT när han skapade ”Quantum” men människor förstod inte helt hans vision. ”Det var en ganska abstrakt idé vid den tiden och ingen förstod riktigt vad jag pratade om, men när jag äntligen satte ihop bitarna för att göra en första insats med det verkade Quantum som det perfekta stycket att göra det med.”

För närvarande är NFT på auktion på det populära auktionshuset Sotheby’s New York. I skrivande stund låg det nuvarande auktionspriset på 160 000 dollar. Auktionen har fortfarande mer än fyra dagar kvar, med reservpriset redan uppnått.

Auktionshus fortsätter att lägga till NFT i kataloger

Den senaste listan kommer efter flera högt profilerade NFT-auktioner med stora auktionshus. Sotheby’s har tidigare auktionerat ut en Banksy NFT. ”Love is in the Air” NFT såldes för 12,9 miljoner dollar förra månaden.

Det brittiska auktionshuset Chrisites har också varit mycket upptagen med NFT. Efter att nyligen ha auktionerat ut Beeples ”Everydays: The First 5000 Days” för rekord 69,3 miljoner dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link