FINXFLO VD för att göra en enda hybrid-likviditetsaggregat

BeinCrypto pratade med James Gillingham om FINXFLO. Denna hybridlikviditetsaggregat samlar flera börser, vilket gör det möjligt att köpa, sälja och handla på ett ställe.

Kryptovärlden växer stadigt och det betyder fler utbyten än någonsin. Inte bara när centraliserade utbyten växer utan också när mer decentraliserade erbjudanden kommer till scenen.

Som ett resultat måste de som vill få de bästa erbjudandena, handla med olika poletter eller bara vill uppleva alla alternativ, tillgripa flera, individuella börser.

Det är här Gillingham och FINXFLO kommer in.

Gillingham började sin karriär inom professionell fotboll innan en skada tog honom av planen och började handla för ett värdepappersföretag.

Efter några års handel började han så småningom sitt eget företag innan han sålde det. Ungefär samma tid började han först investera i krypto.

Gillingham anses vara en del av 2013 års klass, efter att ha köpt när bitcoin var långt under det nuvarande ”lågt” på 32 650 $.

”På den tiden bitcoin var som $ 400, tror jag att det var vid den tiden så det var det var super super super billigt”, säger han.

Lära av erfarenhet

Precis som andra tidiga investerare lyckades Gillingham inte undvika att bli offer för en av de mest ökända hackarna vid den tiden.

”Jag var en del av Mt. Gox hacka var, var, där Mt. Gox blev hackad från att lagra de privata nycklarna på själva börsen, vilket är galet, men vi visste ingenting om ingenting just nu, säger han.

Som ett resultat vände han ryggen på krypto som en bluff och gick igen för att fokusera på traditionell ekonomi.

Men 2017 återvände han till kryptohandel när den andra tjurmarknaden började ta fart.

”Jag tittade på de frågor som människor verkligen mötte, som försökte handla för flera konton. Jag försökte få världens bästa pris; Jag kunde inte få det. Jag tittade på alla dessa skärmar, och det var bara en absolut mardröm. Så det var då jag kom på idén om FINXFLO. ”

Sedan det först tänktes på har det tagit fem år för FINXFLO att göra det på marknaden, med den officiella lanseringsdagen den 15 juni.

Den femåriga sträckan förklaras bättre när man överväger komplexiteten i att skapa en one-stop shop för kryptoköpare och handlare.

”Det har varit den mest komplexa vägen som jag någonsin har försökt att slutföra, rätt, vilket är det som håller mig så fascinerad och intresserad av att driva så hårt, för det finns så många aspekter och så många olika områden som måste slutföras.”

”Det finns så många olika områden. Jag menar, det är lagligt, det finns ekonomi, det finns efterlevnad. Vi får regleringar runt om i världen, så det finns alla dessa reglerande minfält, så det bygger själva plattformen, testning av applikationstest eller försök att komma in i likviditetspartner, förklarar han.

Förstå en hybridaggregat

Efter allt detta arbete är slutresultatet en hybridaggregat som samlar flera växlar på ett ställe.

”Så FINXFLO, vi är den första helt reglerade, centraliserade och decentraliserade finansaggregat. Vad det betyder är att vi samlar flera pooler av likviditet, så om du tänker på dina normala börser. Vi sammanställer dem alla. ”

För närvarande har plattformen 25 olika pooler ombord.

”Det betyder i huvudsak att du kommer till FINXFLO för att ha ett konto, ett KYC, en plånbok, i en portal, du kan sedan handla alla dina mynt och token via ett konto.”

DeFi och CeFi på ett och samma ställe

En ny aspekt av detta hybridlikviditetsutrymme är kombinationen av både centraliserade och decentraliserade börser.

”En del av marknaden föredrar att gå till decentraliserade och andra föredrar att gå till centraliserade. För oss handlar det om att ha de djupaste poolerna av likviditet. Vad det betyder är så många köpare och säljare som möjligt eftersom det som gör är att skapa ett mycket mer konkurrenskraftigt pris. ”

”Genom att ha decentraliserade och centraliserade likviditetsaggregat ger det också några mynt och token som inte finns i den centraliserade världen”, förklarar Gillingham.

För Gillingham var det betydligt enklare att få de decentraliserade börserna med sitt projekt än de centraliserade börserna.

”Jag skulle säga en miljon gånger lättare att få [decentrazlized] ombord rätt för bokstavligen är det bara ett API du pluggar och spelar. För att gå igenom rigmarolen för att närma sig varje centraliserat utbyte har de alla de aktsamhetsdokument som de begär en massa styrelsebeslut, ”förklarar han.

”Säkerställa att människor kommer in på marknaden på ett säkert säkert sätt”

För FINXFLO är due diligence och säkerhetskrav avgörande när det gäller säkerheten för deras kunder.

”Att vara reglerat för oss var verkligen väldigt viktigt. Vi vill ta med den traditionella finansvärlden i krypto där samma standarder följs. ”

”Vi har också reglerad depå, vilket är som tredje part, så vi har aldrig tillgång till några klienters medel”, förklarar han.

Så istället för att ha alla pengarna på ett eller två konton som tillhör börsen, har varje kund sitt eget silade konto.

Därför, om en hackare kommer in på ett konto, äventyrar det inte hela börsen, och företaget kan arbeta med att hjälpa den ena klienten.

”Det betyder då att hela infrastrukturen, alla klienter kommer att skyddas när vi tar det mer traditionella tillvägagångssättet och försiktigheten för säkerhet och säkerställer att människor kommer in på marknaden på ett säkert och säkert sätt.”

En egalitär strategi

Förutom att ge ett enklare sätt att handla förklarar Gillingham att FINXFLO strävar efter att tillhandahålla sina tjänster till många kunder utan den vanliga förmånen för stora investerare.

Snarare betraktar de sina användare i två kategorier, större investerare och mindre detaljhandelsanvändare som möjligen är nya i rymden. Gillingham betonar dock att det inte finns någon skillnad mellan dessa kategorier.

”Faktum är att något som verkligen irriterade mig i den traditionella världen var en orättvis konkurrensfördel för de större institutionerna”, förklarar han.

”Vi vill ge effektiv service till alla, oavsett om du är 100 miljoner dollar eller om du är en detaljhandelskille med 1000 dollar, diskriminerar vi inte.”

Hantera reglering

För en aggregator som hanterar så många börser spelar reglering en nyckelroll i hur FINXFLO är inställt.

Gillingham förklarar att de var tvungna att ta itu med flera tillsynsmyndigheter för att säkerställa att de är överbord över flera territorier.

För någon som vet på egen hand hur det är att förlora pengar när en börs inte är upp till noll är reglering för värdepappersskäl nyckeln för Gillingham.

”Det sätter verkligen ett prejudikat och en stapel där kryptoföretag i allmänhet går för den licensen, de måste uppfylla vissa standarder, och om de inte når dessa standarder får de inte licensen. Så att polisen i sig är hela ekosystemet för att säkerställa att någon som förvärvar förordningen finns det vissa standarder, förklarar han.

Han förutser tillsynsmyndigheter komma ikapp kryptovärlden, särskilt DeFi, eftersom engagemanget för dessa nya finansområden växer.

”Tillsynsmyndigheterna och deras kunskap kommer ikapp och så småningom. Vi har redan flyttats till att bli en tillgångsklass, krypto som en tillgångsklass nu. Men det kommer att bli mer etablerat, det kommer att bli fler volymer och det kommer att bli som en vardag för någon att handla krypto. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link