FINRA beordrar Robinhood att betala 70 miljoner dollar i böter

FINRA har beordrat Robinhood att betala 70 miljoner dollar som straff för skada som konsumenterna orsakat av olika skäl.

Den amerikanska privata tillsynsorganisationen Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) har beordrat Robinhood att betala ett rekordstort ekonomiskt straff för ”betydande skada” på kunderna. Byrån har bett Robinhood att betala cirka 70 miljoner dollar till kunder för falsk eller vilseledande information relaterad till systemavbrott som inträffade under mars 2020.

Specifikt noterar den att tusentals kunder godkändes för att handla optioner även när det inte var ”lämpligt att göra det.” Detta hänvisar till Robinhoods uppdrag, som har beskrivits som avmystifierande ekonomiskt för alla. Meddelandet säger att falsk och vilseledande information relaterade till en rad olika frågor, inklusive om kunder kunde handla med marginal, riskerna i samband med optionstransaktioner, köpkraft och var de kunde möta marginalsamtal.

Jessica Hopper, verkställande vice president och chef för FINRA: s avdelning för verkställighet, sa att åtgärden skulle skicka ett meddelande.

”Den här åtgärden skickar ett tydligt budskap – alla FINRA-medlemsföretag, oavsett storlek eller affärsmodell, måste följa reglerna som styr mäklarbranschen, regler som är utformade för att skydda investerare och integriteten på våra marknader. Överensstämmelse med dessa regler är inte valfritt och kan inte offras för innovationens skull eller en vilja att ”bryta saker” och fixa dem senare. ”

Uttalandet hänvisar också till en tragisk händelse där en användare tog sitt liv på grund av att hans konto felaktigt visade ett negativt kontantsaldo. Detta var en stor rubrikproducent och fick omedelbart snabb kritik mot Robinhood. Det finns en lång lista över incidenter som FINRA använder för att motivera sin straffränta mot Robinhood. Robinhood har varken erkänt eller förnekat anklagelserna, utan ”men samtyckt till att FINRA: s resultat kom in.”

FINRA är en ideell organisation som reglerar mäklarföretag och övervakas av United States Securities and Exchange Commission. Organisationen fokuserar på investerarskydd och marknadsintegritet, något som har placerats i rampljuset sedan årets början.

Robinhood möter strider vid sidan av tillväxt

Robinhood har varit på mottagande av kritik på flera nivåer sedan GameStop-incidenten tidigare i år. Användare har skylt företaget för att inte uppfylla sitt uppdrag att demokratisera finans för alla, medan tillsynsmyndigheter också har riktat in det av samma skäl som FINRA har.

Ändå har det inte hindrat företaget från att uppleva den starkaste tillväxten ännu, stöds av internetdrivna rörelser som GameStop-aktien och kryptovalutamarknadsrallyet. Q1 2021 visade sin starkaste tillväxt hittills.

Företaget planerar att lansera en börsintroduktion i år, men man undrar hur mycket av en effektincidenter som FINRA-böterna kommer att ha. Företagets plattform kommer sannolikt att fortsätta att klara sig bra, eftersom det är populärt bland yngre investerare för sitt strömlinjeformade gränssnitt och tillgänglighet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link