FinCEN vill diskutera nollkunskapsbevis för att hålla amerikaner säkra

I korthet

  • FinCEN kommer att vara värd för en workshop om teknik för integritetshantering senare i år.
  • Under denna workshop kommer FinCEN att rikta uppmärksamheten mot zk-SNARKs.

Det amerikanska nätverket för efterlevnad av finansiella brott (FinCEN) kommer att göra det värd för en workshop i september om hur man kan motverka olaglig aktivitet krypterad av sekretessteknik. Crypto är högst upp på agendan.

FinCEN vill ta itu med nollkännedomsbevis, en integritetsbevarande teknik som används i många kryptovalutor. En iteration finns i zk-SNARKs, eller “Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge.” De används i tokens som Zcash och integritetscentrerad teknik som Aztec Protocol, som låter användare förvandla vanliga kryptovalutor till privata kryptovalutor.

Krypterade transaktioner är garanterat legitima, men avslöjar inte någon information utöver transaktionens giltighet. Till exempel kan zk-SNARKs verifiera att du är tillräckligt gammal för att dricka utan att avslöja din sanna ålder.

Workshopen, som kommer att delta av företag som bygger tekniken, är en del av FinCENs månatliga program ”Innovation Hours”. Målet är att den offentliga och privata sektorn ska utveckla en “ömsesidig förståelse” om integritetsteknik för att “hålla amerikaner och vårt finansiella system säkra från skada.”

Tillförordnad FinCEN-chef Michael Mosier sa att byrån stöder ”ansvarsfull innovation”; den avser att balansera öppenhet och ansvarsskyldighet “med de viktiga principerna för integritet och säkerhet.”

Grundare och VD för integritetsmynt Iron Fish, Elena Nadolinksi, sa att integritet är ett privilegium värt att hålla sig till årets Ethereal Summit.

FinCEN och krypto

Förutom denna workshop, FinCEN tillkännagav förra året att den planerade att inrätta en utländsk bankkontorapport (FBAR) för kryptokurrencykonton i år. FinCEN kräver att alla som innehar utländska tillgångar som innehas av ett utländskt finansinstitut ska lämna rapporter om sina innehav.

För närvarande registrerar inte FBAR-regler kryptovalutakonton, men FinCEN har för avsikt att ändra detta. Om FinCEN uppfyller sitt löfte kommer kryptovalutor att inkluderas som en typ av rapporterbar tillgång som ska arkiveras under en utländsk bankkontorapport.Source link