FinCEN anställer Chief Digital Currency Advisor för att bekämpa it-brottslighet

De Nätverk för ekonomisk brottsbekämpning (FinCEN) har lagt till ett kraftfullt verktyg i sin kamp mot cyberbrott med anställningen av Michele Korver.

FinCEN meddelade på tisdag att de har anställt sin allra första Chief Digital Currency Advisor i Michele Korver. Korver har varit en del av projekt mot penningtvätt som fokuserar på digitala valutor och kommer att ge nästan ett decennium erfarenhet till positionen. Korver arbetade tidigare med United States Department of Justice (DOJ) brottsavdelning som ett digitalvalutaråd. Där rådgav Korver advokater som företräder regeringen tillsammans med federala agenter om frågor som rör digitala valutor inklusive åklagarstrategier.

Under sin tid med DOJ arbetade Korver också som rådgivare till Förenta staternas avdelning för statskassans finansiella stabilitetsövervakningsråd och Förenta staternas delegation till Financial Action Task Force. Korver var en integrerad medlem i teamet som sammanställde policyer och lagstiftning för kryptokurrencybeslag och förverkanden. Innan dess var Korver assistent USA: s advokat i Denver i mer än ett decennium. Under sin tid i Colorado fungerade Korver som åklagare för cyberbrott som specialiserat sig på penningtvätt och drogeringar som verkar på det mörka nätet. Korver tog examen från Miami School of Law och University of Florida och började sin karriär hos USA: s hemliga tjänster som specialagent.

I sin nya roll kommer Korver att bli ombedd att ”främja FinCENs ledarroll i det digitala valutarummet genom att arbeta med olaglig ekonomisk praxis och exploatering.”

Enligt fungerande chef för FinCEN, Michael Mosier, var Korver ett naturligt val för positionen med tanke på hennes omfattande bakgrund inom lagstiftning och utredning av digital valuta. ”Michele har en mängd digital valutaexpertis och kommer att vara en enorm ledare inom samordnade insatser för att maximera FinCENs bidrag till den innovativa potentialen för ekonomisk utvidgning av möjligheter och samtidigt minimera olaglig finansieringsrisk.”

FinCEN ökar insatserna mot penningtvätt

Nätverket för ekonomisk brottsbekämpning har gjort det till en topprioritet att gräva i kryptovalutor för att utrota penningtvättare. Tidigare i juli uppgav byrån att digitala valutatransaktioner kommer att falla under mikroskopet för att motverka penningtvätt, skatteflykt och terroristaktiviteter.

Bekymmer över olaglig användning av kryptovaluta har varit ett hett ämne på senare tid, med president Joe Biden som gjorde en punkt för att diskutera frågan vid det senaste G-7-toppmötet. När kryptos popularitet växer dyker fler berättelser om cyberbrott upp och det är uppenbart att den amerikanska regeringen försöker klämma i frågan så att säga.

Korver var inte den enda betydande anställning som FinCEN meddelade i morse. Det lade också till Jayna Desai som byråns första chef för strategisk kommunikation. Desai är utexaminerad från London School of Economics och Houston Baptist University och har varit Senior Policy Advisor för USA: s tull- och gränsskyddskontor för operationsstöd och Senior Public Affairs Advisor. ”Det här är otroliga människor för ett otroligt ögonblick för FinCEN och det ekonomiska integritetsutrymmet skriver stort”, avslutar Mosier.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link