Filecoin-priset kan fördubblas under de kommande 12-18 månaderna: Wedbush

I korthet

  • Filecoin är ett decentraliserat protokoll som tillåter användare att hyra ut extra lagring på sin dator.
  • En analytiker ser det som den mest lovande innovationen i krypto, på grund av dess potentiella användningsfall för stora tekniska giganter.

Dan Ives, verkställande direktör på aktieforskningsföretaget Wedbush Securities, är känt för att täcka stora tekniska aktier som Apple, Tesla och Microsoft. Men i en anteckning förra veckan dagen före Coinbase direkta notering, slängde Ives ut denna kommentar i slutet: ”Vi tror att det finns ett antal affärsmodeller som attackerar denna nya marknadsmöjlighet, med privatägt Filecoin en av de mer imponerande strategierna vi har sett på marknaden. ”

Filecoin är en decentraliserat datalagringsprotokoll. Till skillnad från andra blockkedjor tillåter det vem som helst att hyra ut extra lagring på sin dator och vem som helst kan köpa lagring i Filecoin-nätverket. Detta gör Filecoin-nätverket till ett enormt datavalv – och det är därför Ives ser det som kryptos största innovation hittills.

Filecoin-nätverket har stor potential för stora teknikföretag

Ives utarbetade sin uppfattning i en telefonintervju med Avkryptera. ”Idag domineras marknaderna av stora programvaruföretag. Filecoin erbjuder utvecklare av applikationsbyggare betydligt billigare lagringsalternativ i ett mycket säkert, unikt format, säger Ives. ”Det är mycket tillämpligt, särskilt bara med tanke på mängden data som behöver lagras.”

Med andra ord anser Ives att Filecoin-nätverket har tillämplighet helt utanför krypto. Några av världens största företag – Amazon, Google och Microsoft för att bara nämna tre – förlitar sig på centraliserad molnlagring.

Enligt Ives är det ”bara inte genomförbart” för dessa företag att fortsätta lagra all sin egen data, det är där Filecoin-nätverket kommer in, en innovation som redan ligger ”12 till 18 månader framåt” av företag som – enligt Ives – är redan väl insatta i blockchain, som IBM.

”Det finns en tydlig efterfrågan på tillgång när det gäller vad de går efter som en affärsmodell,” tillade han.

Men det betyder inte att Filecoin-nätverket bara kommer att gynna programvaruföretag. Ives misstänker att – förutsatt att Filecoin-nätverket gör fånga i dessa branscher — det kommer också att finnas en krypteringsfördel.

Filecoins framgång skulle vara kryptos framgång

Filecoins token (FIL) har ökat med 98% under den senaste månaden och nästan 3000% under det senaste året. Men Ives hausse på Filecoin är inte bara en reaktion på dess senaste prisstegring. Ives och Wedbush Securities har slagit Filecoin-trumman sedan januari, då Filecoins pris i stort sett var statiskt. Den 19 januari beskrev ett Wedbush-nyhetsbrev Filecoin som ”Airbnb” för lagring. ”Enligt vår uppfattning kommer vi att börja se början på en hybrid miljö mellan traditionellt moln och blockchain redan 2022, ”nyhetsbrevet läsa.

Ives beskriver Filecoin-nätverket som en “gyllene gås” för kryptoindustrin: ”Vi kan alla prata tills vi är blåa i ansiktet om kryptokurrency och dess värde och användbarhet med det emotionella tjur / björn-argumentet,” sa han och tillade, ”Det enda som inte ens är diskutabelt är att blockchain blir en mycket större trend, och har verklig tillämpbarhet. ”

Naturligtvis, om Filecoin verkligen blir den datalösning som väljs för världens största företag, kommer den framgången att översättas till ett mycket högre FIL-pris än vi ser idag. ”Jag tror att det är en valuta som kan fördubblas under de närmaste 12 till 18 månaderna på grund av de penetrationsmöjligheter som de går efter”, förutspår Ives.Source link