Figur Securities blir SEC-registrerat alternativt handelssystem

[ad_1]

Figure Technologies Inc. tillkännagav idag att dess dotterbolag, Figure Securities Inc., har blivit en FINRA-godkänd mäklarhandlare.

Dessutom blir Figure Securities ett SEC-registrerat alternativt handelssystem för digitala värdepapper som förvaras på blockchain.

Proveniens är en produktionskedja för finanssektorn. Blockchain har över 180 nuvarande medlemmar som använder den för globala finansiella transaktioner. Hash fungerar som säkerhetstecken för härkomst och erbjuder exponering för virtuellt kapital i blockchain. Provenance Blockchain är administratör för Provenance.

Sekundär likviditet till privata enheter

Det nya alternativa handelssystemet gör det möjligt för Figures blockchainbaserade lösning för hantering av takbord att erbjuda sekundär likviditet till privata enheter. Dessutom kommer tillgångsemittenter att kunna skapa säkerhetstecken på Figurens blockchain, Proveniens, som kommer att handlas på ett likvidt och bilateralt sätt.

En annan fördel är att ATS tillåter Figures lösning för digitala fondtjänster för digitala fonder för att ge fondförvaltare möjlighet att erbjuda sekundära handelsfunktioner direkt för att finansiera sina LP-skivor.

Alternativa handelssystem används för att sammanföra värdepappersköpare och säljare. De utför vanligtvis de funktioner som hanteras av en traditionell börs och från och med 2018 sker 20% av värdepapperstransaktionerna på sådana ATS.

FINRA är godkänt av den amerikanska regeringen för att skydda USA: s investerare genom att se till att alla mäklare handlar etiskt. Dessa mäklarhandlare ansvarar för att köpa eller sälja värdepapper. Ibland köper de för sig själva och andra gånger på uppdrag av sina kunder. FINRA övervakar mer än en halv miljon sådana mäklare nationellt och hanterar miljarder marknadsevenemang varje dag.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link