Fidelity Digital Assets planerar 70% personalökning i takt med att institutionellt intresse växer

Fidelity Digital Assets planerar att öka antalet anställda med 70% efter ett ökat institutionellt intresse för kryptorummet.

Företaget kommer att anställa ytterligare 100 anställda inom teknik och drift. Rollerna är baserade i Dublin, Boston och Salt Lake City. Målet med de nyanställda kommer att vara att hjälpa företaget att utveckla nya produkter och expandera till andra kryptovalutor än bitcoin enligt president för Fidelity Digital Assets, Tom Jessop.

I tal om den exponentiella tillväxten av anställningar sa Jessop att tillväxten på marknaden som påskyndades av Covid-19-pandemin, ”var ett verkligt genombrott för rymden”, sa han.

För närvarande erbjuder Fidelity Digital Assets endast bitcoin-tjänster, inklusive depå- och handelstjänster. Jessop planerar dock att utöka företagets produktutbud. ”Vi har sett mer intresse för Ether, så vi vill vara före detta krav”, sa Jessop.

Fidelity kommer också att titta på ökande handelstid. Eftersom kryptovalutor inte slutar handla under helgen som aktiemarknaden. ”Vi vill vara på en plats där det är heltid under större delen av veckan”, säger Jessop.

Institutionellt intresse växer

Ökningen av det institutionella intresset har ökat dramatiskt 2021. Fidelity Digital kommer att försöka dra nytta av marknadstillväxten. Jessop tror att institutionellt intresse för bitcoin, ethereum och andra kryptovalutor ökar. ”Bitcoin har varit posten för många institutioner,” sa Jessop. ”Det öppnar nu verkligen ett fönster på vad som händer mer i rymden.”

Tyskland fattade nyligen ett beslut som tillåter kryptoinvesteringar inom institutionella fonder. Tysklands federala finansinspektionsmyndighet (BaFin) godkände flytten efter att ha tidigare reserverat sig mot kryptosektorn.

JPMorgans analytiker har också tidigare sagt att möjligheten att spela krypto kan få dragkraft som ett alternativ för institutioner att få extra intäkter. Analytikerna förutspår att satsningen kan nå upp till 40 miljarder dollar år 2025. För närvarande genererar satsningen ungefär 9 miljarder dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link